Курси НБУ $ 39.67 € 42.50

З початку року оштрафували понад 16 тисяч дорослих – споювали дітей

А під час профілактичних рейдів було виявлено 1 707 випадків продажу алкогольних напоїв неповнолітнім


Протягом 2017 року поліція притягнула до адміністративної відповідальності 16,6 тисяч дорослих за доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння.



Протягом 2017 року поліція притягнула до адміністративної відповідальності 16,6 тисяч дорослих за доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння, повідомив департамент комунікації Національної поліції України у суботу, 23 вересня, інформує Новое время.


Під час профілактичних рейдів було виявлено 1 707 випадків продажу алкогольних напоїв неповнолітнім.


«За ці неправомірні дії передбачена адміністративна відповідальність за ст. 156 КУпАП (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами). Штраф доведеться сплатити не лише власнику або адміністрації магазину, а й продавцю, який безпосередньо продав заборонений товар дітям», — йдеться у повідомленні.


Зазначається, що цьогоріч фіскальна служба анулювала 427 ліцензій торгівлі спиртним та оштрафувала підприємців на суму близько 4 мільйонів гривень.


Також у поліції навели статистику за поточний рік, згідно з якою, під час скоєння злочину кожен третій неповнолітній перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Telegram Channel