Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Діти волинських героїв сьогодні відвідали завод з виробництва літаків у Польщі, заснований українцем

Волинь-нова

Діти волинських героїв сьогодні відвідали завод з виробництва літаків у Польщі, заснований українцем

Екскурсія відбулася в рамках навчання у Академії астрономії та авіації ТНУ імені В.І.Вернадського. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив Василь Байцим

«Сьогодні у програмі нашої Академії сстрономії та авіації знайомство з виробництвом військових та цивільних вертольотів та літаків у PZL Mielec на бувшому державному польському заводі, який 10 років тому був придбаний за 150 мільйонів доларів корпорацією Сіко́рського І́горя Іва́новича, видатного авіаконструктора з Києва, який 18 лютого 1918 емігрував до Франції (Париж), а в березні 1919 переїхав до США. До 1923 року, до речі, сталого заробітку не мав, періодично давав уроки пілотування та іноді читав лекції у середніх навчальних закладах, в 1923 році заснував авіаційну фірму, згодом став власником конструкторсько-будівельної фірми «Sikorsky Aircraft», яка і придбала цей польський військовий завод десять років тому...», - написав волинянин у соціальній мережі.


За словами Василя Байцима, корпорація дуже відкрита для молодих людей, готова оплачувати навчання для найбільш талановитих, забезпечуючи відразу ж роботою. Робоча мова — англійська.



А в суботу діти Небесного легіону їздили до Словаччини, де відвідали Вигорлатську астрономічну обсерваторію на Колоніцкому сідлі із найбільшим у країні телескопом.



А в суботу діти Небесного легіону їздили до Словаччини, де відвідали Вигорлатську астрономічну обсерваторію на Колоніцкому сідлі із найбільшим у країні телескопом. «Вражає енергетика та атмосфера планетарію, де можна наживо побачити рух небесних об'єктів. Після таких видовищ кожен стане справжніми прихильниками астрономії!», - зазначив Василь Байцим.


Ми вже повідомляли, що завдяки співпраці з Таврійським національним університетом імені В. І. Вернадського волонтерський рух Мeцeнaти для сoлдaтa (МдС) вчора відправив на 2-тижневу науково-освітню практику 13 дітей Небесного Легіону, котрі проживають на Волині, Закарпатті, Івано-Франківщині, Вінничині, Львівщині та Київщині! Загальна група дітей у кількості 30 осіб буде не тільки здобувати європейський досвід навчання, але й інтегруватися з польськими ровесниками та стануть цьогоріч ще й повноцінними випускниками Академія астрономії та авіації ТНУ імені В.І.Вернадського.

Telegram Channel