Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Як на ректора іменини»: волинські семінаристи з букетом вітали архімандрита Євменія з днем тезоіменитства (фото)

Волинь-нова

«Як на ректора іменини»: волинські семінаристи з букетом вітали архімандрита Євменія з днем тезоіменитства (фото)

Сьогодні, 1 жовтня, Православна Церква відзначає день пам’яті преподобного Євменія, єпископа Гортинського

Сьогодні, 1 жовтня, Православна Церква відзначає день пам’яті преподобного Євменія, єпископа Гортинського. Саме цього дня відзначає день свого тезоіменитства ректор Волинської духовної семінарії архімандрит Євменій (Михалевський), повідомляє Волинська єпархія УПЦ.



З цієї нагоди, опісля недільної Божественної літургії, ректора ВДС вітали викладачі та студенти семінарії.



З цієї нагоди, опісля недільної Божественної літургії, ректора ВДС вітали викладачі та студенти семінарії. Протоієрей Іоанн Нідзєльський та ієромонах Феофан (Кирилюк), які співслужили отцю-ректору за Богослужінням, побажали йому многих літ, сил та терпіння у несенні складного ректорського послуху. 


Долучились до привітань також і студенти ВДС, які подарували архімандриту Євменію (Михалевському) митру. Семінаристи і студентки регентських курсів побажали ректору ВДС всіх благ, необхідних для досягнення Спасіння.


Довідка:
Преподобний Євменій Гортинський з юності вирізнявся доброчесним життям. Він прагнув служити Єдиному Богу і тому уникав мирських спокус. Дбаючи про спасіння душі, все своє майно він роздав убогим. Благословенням Божим преподобний Євменій був обраний та рукоположений у сан єпископа Гортинської Церкви на острові Криті.


Святитель як милостивий батько втішав своїх пасомих у їхніх скорботах, підтримував сиріт і бідних. Молитви святого були настільки сильні перед Богом, що одного разу під час посухи він послав на землю рясний дощ. Святий Євменій ревно і мудро захищав православну віру від єресі монофелітів, яка виникла у той час. За протиборство єресі святитель був засланий в Фиваиду, де і помер у VII столітті. Тіло його було перенесено і поховано в Гортину.

Telegram Channel