Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

У Молдові затримали 5 українців, які намагалися витягнути із в’язниці свого товариша

В понеділок, 2 вересня, в Кишиневі молдовські правоохоронці затримали кількох громадян України, причетних до безладів біля будівлі суду Центрального сектору столиці

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на Посольство України в Молдові.


Як повідомляють молдовські ЗМІ, з Одеси в Кишинів прибуло 30 українських громадян з метою звільнення з в'язниці свого товариша, який раніше був засуджений до тюремного ув'язнення за вбивство.



Кожному із затриманих загрожує грошовий штраф у розмірі трохи більше 100 євро, до 60 годин громадських робіт, або затримання строком 15 діб.



Завдяки вироку Конституційного суду засудженого до ув'язнення громадянина України Владислава Дашка передбачалося звільнити, для чого його ескортували з в'язниці до суду Центрального сектору Кишинева. Під час прибуття поліцейського ескорту до будівлі суду автомобіль поліцейських заблокували громадяни, які прибули з Одеси, намагаючись звільнити свого друга.


Відтак, до будівлі суду були скеровано додаткові сили правоохоронних органів. Між поліцейськими та українськими громадянами почалася бійка.


Журналісти повідомляють про 5 затриманих: всіх їх доставлено до поліцейського відділення. Затриманим пред'явлено звинувачення в порушенні громадського порядку і перешкоджанні поліцейським у виконанні службових обов'язків. Кожному із затриманих загрожує грошовий штраф у розмірі трохи більше 100 євро, до 60 годин громадських робіт, або затримання строком 15 діб.


Зазначається, що під час судового засідання слідчі прокуратури представили докази вини Дашка у новій кримінальній справі, і його знову затримали.

Telegram Channel