Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

СВОБОДУ ЗАХИЩАЮТЬ МОЛОДІ

Кілька тисяч молодих лучан (а втім, не лише молодих) прийшли на студентське віче «Свободу не спинити»...

Кілька тисяч молодих лучан (а втім, не лише молодих) прийшли на студентське віче «Свободу не спинити». Відкриваючи його, голова обласного страйкового комітету, депутат Луцької міськради Ігор Гузь повідомив, що триває мобілізація молодих людей для участі у виборчому процесі на сході України, аби запобігти новим фальсифікаціям, донести правду про народного кандидата Віктора Ющенка.
— Там ми маємо, — сказав він, — стати на захист демократії. Ми, молодь, попереджаємо: не дай, Боже, 26 грудня хтось захоче гратися в якісь «ігри» з народом.
Ігор Гузь закликав усе ж бути готовим, щоб 27 грудня їхати в Київ на захист демократичного вибору. А поки що — формувати народні дружини, які б забезпечили порядок біля виборчих дільниць, не пропустили тих, хто захоче зірвати вибори. А вже є дані, за його словами, що влада запускає механізм, аби це зробити. Ігор Гузь закликав усіх лучан о 20-ій годині 26 грудня зібратися на Театральному майдані, щоб на світанку дізнатися з першими променями сонця про результати виборів.
— Ми маємо не розслаблятись, — сказав на закінчення лідер студентського страйку. — Вони думають, що ми втомилися, не віримо в свою перемогу. Це не так. І гасло «Свободу не спинити» поруч з гаслом «Нас багато! Нас не подолати!» стає визначальним у наших діях.
— Я переконаний, що саме ви зробили цю державу іншою, — сказав, звертаючись до учасників віча голова обласного відділення Комітету національного порятунку, народний депутат України Володимир Бондар. — Іншою, ніж та, яку ми, скажемо чесно, не дуже любили, в якій не дуже прагнули жити, але хотіли змінити. Вся Європа, весь світ дивляться тепер на Україну і дивуються, що народ, який, здавалося, ще вчора тягнув спокійно свою лямку, перетворився на народ, до якого прикута увага світової громадськості.
Володимир Бондар назвав учасників студентського страйку, акцій протесту честю і совістю української нації, за якими намагаються встигнути українські політики, щоб відобразити в законах те, що вже зроблено в житті. Про значення молодіжних акцій в суспільному житті України та області, завдання перед повторним голосуванням говорили на віче також голова обласної організації Української народної молоді, учасниця акції протесту в Києві Олена Халімон та інші студентські, молодіжні лідери. Перед учасниками віча виступили митці, відбулася молодіжна дискотека. Над майданом довго звучали нові, народжені протестними акціями, пісні, лозунги «Нас не подолати!», «Свободу не зупинити!», «Схід і Захід разом!».
Володимир ЛИС.
Telegram Channel