Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ВЕЛОСИПЕДИ ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ

У соціального працівника Торчинського соціального центру по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян, пенсіонерів та інвалідів Галини Главацької більше десяти підопічних...

У соціального працівника Торчинського соціального центру по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян, пенсіонерів та інвалідів Галини Главацької більше десяти підопічних. І в кожного треба побувати раз чи два на тиждень. Коли ж людина хвора і не може піднятися з ліжка, то доводиться й частіше провідувати. Тож находитися треба добряче, до вечора ноги гудуть. Жінка та її колеги — соціальні працівники — зраділи, коли нещодавно їм видали велосипеди. Такий сюрприз піднесла районна райдержадміністрація. Тепер працівниці соціального центру, як то кажуть, на колесах.
Соціальний центр у селищі був відкритий чотири роки тому. І нині мешканці Торчина та прилеглих населених пунктів не уявляють життя без нього. Люди заходять сюди, аби отримати відповідь на запитання, що стосуються соціального захисту — виплати пенсій, субсидій, державних допомог, щоб ознайомитися із новими законами. До речі, за призначенням субсидій, соціальних допомог, зокрема, виплат багатодітним та малозабезпеченим сім’ям, матерям, які доглядають дітей до трирічного віку, тепер мешканці селища до Луцька не їдуть. Необхідні документи соціальні працівники оформляють у Торчині. Цього року майже 600 чоловік отримали соціальні допомоги.
— Центр є структурним підрозділом районного управління праці і соціального захисту населення. На території Торчинської селищної ради та восьми сусідніх сільрад наші працівники вирішують увесь комплекс соціальних питань, — каже завідуюча Руслана Марушко. — При Центрі діє перукарня. Одиноких обслуговує безплатно. Маємо й магазин, де люди можуть купити олію, хліб, крупи трохи дешевше. А до Дня інвалідів наші підопічні отримали продовольчі набори, які підготували для них працівники ВАТ «Волиньхолдинг».
Зараз у Луцькому районі діє 18 соціальних центрів. Доречно сказати, що волиняни одними з перших в Україні створили такі структури і розширили їх функції.
Євгенія СОМОВА.
Telegram Channel