Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

СУРКІС ГОТУЄ САФІУЛІНУ ЗАМІНУ?

22-го грудня на ІІ звітно-виборчій конференції ПФЛ буде обрано нового президента цієї організації. Кандидатів на цю посаду планується два...

22-го грудня на ІІ звітно-виборчій конференції ПФЛ буде обрано нового президента цієї організації. Кандидатів на цю посаду планується два. Один з них - діючий президент ПФЛ Равіль Сафіуллін, а інший - перший віце-президент Ліги, президент футбольного клубу «Кривбас» Сергій Поліщук.
Що стосується Сафіулліна, то його ім’я відоме широкому загалу уболівальників. Він є людиною президента ФК “Шахтар” Ріната Ахметова і відстоює здебільшого інтереси команд донецького клану.
Ще влітку Сафіуллін роздумував, чи буде балотуватися на другий свій термін, хоча останні події в Україні, напевно, змінили його думку. Тим більше, що мандат депутата Верховної Ради України буде діяти менше двох років, а далі — невизначеність, а ось президента ПФЛ обирають на чотири роки та й місце “доволі тепле”. Щоправда, притаманні Сафіулліну нерішучість та небажання йти на конфлікт з Григорієм Суркісом додавали йому лише проблем. Невдоволений діями свого «ставленика» був Рінат Ахметов, який вимагав рішуче відстоювати інтереси «Шахтаря» в найвищих футбольних інстанціях України. Здебільшого стосунки двох головних футбольних органів України — ПФЛ та ФФУ — за останніх чотири роки можна охарактеризувати,і як «холодну війну» між Суркісом та Сафіулліним. І зрозуміло, що Суркіс нині найбільш зацікавлений, щоб його футбольному «каравану» не заважали йти.
Григорій Суркіс мав намір провести “свою” людину до ПФЛ ще в 2000 році, коли разом із Сафіулліним на місце президента цієї організації балотувався й нинішній перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко. Але, щоб уникнути розмов про те, що Суркіс і компанія узурпували весь український футбол, їм довелось відмовитися від боротьби за це крісло, і Бандурко свою кандидатуру зняв. В останні роки Сафіуллін для Суркіса – як кістка в горлі, і він, звичайно, не проти її проковтнути або позбутися.
У нинішній ситуації цілком можлива саме тиха заміна Сафіулліна на посаді керівника ПФЛ через перевибори на Сергія Поліщука. Неофіційні джерела кажуть, що Поліщук останній рік-два є особою більше наближеною саме до нинішнього президента ФФУ.
Telegram Channel