Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

На Волині відбулися Міжнародні змагання зі спортивного туризму (фото)

Вони пройшли на базі «табору Сонячний» обласного Центру туризму, спорту та екскурсій

Відбулися Міжнародні змагання зі спортивного туризму в рамках Чемпіонату Європи. На змагання прибули 17 команд з Литви, Білорусі, а також з міста Києва та різних областей України – Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Полтавської, Херсонської, Рівненської, Львівської та Волині.



На змагання прибули 17 команд з Литви, Білорусі, а також з міста Києва та різних областей України – Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Полтавської, Херсонської, Рівненської, Львівської та Волині.



Відкрив змагання директор Центру туризму, спорту та екскурсій, головний суддя змагань Леонід Толстіхін, який радо привітав спортсменів та зазначив, що Волинь завжди радо зустрічає спортсменів-туристів з різних країн та регіонів України і сприяє розвитку міжнародних зв’язків у цьому напрямку.
- «Волинські туристи мають великий потенціал та амбіції, які спонукають їх до постійного руху вперед. Вони вже давно вийшли на міжнародний рівень і проводять змагання, які є єдині в Україні такого рівня, - зазначив у своєму виступі заступник директора Українського державного Центру туризму і краєзнавства Міністерства освіти і науки Дмитро Омельченко.
Успішних стартів і гарних вражень від перебування на Волині побажала командам і заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Тетяна Соломіна.
Відразу після урочистостей розпочались особисті змагання на короткій дистанції з пішохідного туризму, облаштованій на туристському полігоні в «таборі Сонячний». З перших хвилин було видно, що боротьба за звання Чемпіона буде досить запеклою, адже спортсмени демонстрували дуже високий рівень спортивно-технічної підготовки як серед дітей, так і дорослих. Результати учасників в турнірній таблиці визначали секунди. За результатами першого дня змагань серед лідерів в особистому заліку стали: серед юніорів – Трошин Андрій з Донецької області та волинська спортсменка Варинюк Софія, а серед дорослих – Таланец Артем з Білорусі та Гевко Юлія з Донеччини.



7 жовтня відбулася довга дистанція з крос-походу і 8 жовтня – командна «Смуга перешкод».

Telegram Channel