Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

На Волині відкрили школу майбутніх лісівників

Заклад створено на базі ботанічного загальнодержавного заказника «Воротнів»

Євгенія СОМОВА


«Лісівничий молодіжний центр» розташований у мальовничій місцевості, за якихось 17 кілометрів від Луцька. Круті схили, височенні сосни, граби, дуби, чимало з яких мають понад сто, а то й більше років, дзеркальне плесо ставка... Тож недаремно цю територію називають волинською Швейцарією. Саме тут й було вирішено створити «Лісівничий молодіжний центр» — базу для навчання учнів, членів шкільних лісництв. В області таких діє 44, а в планах збільшити їхню кількість до 50.



У центрі працюватимуть школи майбутнього лісу, рибалки, кухаря, мисливця, бджоляра та інші.



Це перший в Україні «Лісівничий молодіжний центр» — сказав на урочистостях із нагоди відкриття начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко. — Хтось шукає Швейцарію за кордоном, ми її створили тут.


За його словами, завдання центру — давати екологічні знання, прищеплювати любов до природи молоді й, звісно, зберегти те, що було створено старшими поколіннями. Наголосивши, що центр став результатом дворічної наполегливої роботи лісівників, він подякував усім причетним до його створення. Найбільше зусиль до цього доклали працівники ДП «Ківерцівське лісове господарство», на території якого розміщений заказник і центр. Вони відремонтували приміщення, дорогу, що веде до нього, облаштували пасіку, очистили ставок і насадили молодий сад.


З відкриттям центру лісівників привітали представники обласної влади, освітяни. Лісова «академія» працюватиме під керівництвом наукової ради при Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства і стане своєрідною дослідною ділянкою для практичного вивчення природи представниками учнівських лісництв. Господарі готові надати можливість працювати з науковою метою у «Воротневі» й студентам. На базі центру діятимуть еколого-лісівничі лабораторії. Тут школярі зможуть на практиці ознайомитися з орнітологією, фауною та флорою місцевості, вчитимуться берегти довкілля. У центрі працюватимуть школи майбутнього лісу, рибалки, кухаря, мисливця, бджоляра та інші. Відвідуючи їх, діти зможуть ознайомитися із азами роботи працівників лісової галузі та, можливо, вибрати собі професію.

Telegram Channel