Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Терористами керували люди Януковича з Москви

Волинь-нова

Терористами керували люди Януковича з Москви

Правоохоронці затримали диверсантів — ​членів організованого збройного угруповання «Торпеди», які протягом року вчиняли теракти на території України. Саме вони нинішнього літа, 10 липня, кинули вибухівку в консульство Польщі в Луцьку

Ірина ПАСІЧНИК


Зловмисники давно потрапили в поле зору спецслужб, а затримані були при спробі підірвати угорський пам’ятник на Верецькому перевалі на Закарпатті. У них вилучено вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації і гранати РГД‑5. Діяльність терористів була спрямована на загострення ворожнечі на релігійному та національному ґрунті, розпалювання міжнародних конфліктів, про що свідчить причетність до пошкоджень єврейських синагог у Чернівцях, Львові, могили рабі Нахмана в Умані.



« Їм платили за участь у терористичних актах по 300–500 доларів.»



Також підозрюють, що саме ці люди кинули гранату в посольство США у червні в Києві, в польське консульство у Луцьку в липні, а в День Незалежності — на вулиці Грушевського у столиці, поранивши рідних Героя України Валерія Чібінеєва та підірвавши пам’ятник учасникам бойових дій, у вересні — в єврейських паломників на Черкащині.


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання не тільки виконавців, а й їхніх керівників, які входять «у групу впливу екс-нардепів від Партії регіонів — Володимира Олійника та Сергія Тулуба, які нині перебувають у Російській Федерації». Злочинці контактували з утікачами, а також із рядом представників «Опозиційного блоку» в Україні, отримували від них завдання і винагороду за диверсії.
— Самі виконавці — люди без будь-яких політичних поглядів, вони це робили просто за гроші. Їм платили за участь у терористичних актах по 300–500 доларів, — зазначив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат України Антон Геращенко.
Зараз члени «Торпеди» дають свідчення співробітникам спецслужб і поліції. А правоохоронці запевняють — усі злочини, спрямовані на дестабілізацію в країні, зупинятимуться жорстко.


 

Telegram Channel