Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Закон щодо особливостей самоврядування на Донбасі набув чинності

Підписаний Президентом закон "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей" опубліковано в офіційній парламентській газеті "Голос України" від 10 жовтня

Про це передає УНН


Як повідомили раніше в АП, закон визначає, що Україна у прагненні до відновлення територіальної цілісності залишається відданою мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН. Також зазначається, що в законі відзначено, що суверенітет України поширюється на всю її територію, яка в межах міжнародно визнаного кордону є цілісною і недоторканною.



Документом на один рік продовжується дія раніше прийнятого закону про особливості самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.



Документом на один рік продовжується дія раніше прийнятого закону про особливості самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.


Закон створює і необхідні умови для розгортання в окремих районах Донецької та Луганської областей миротворчої операції ООН, зокрема з урахуванням постанови Верховної Ради України від 17 березня 2015 року № 253-VIII "Про схвалення звернень від імені України до Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй та Ради Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки".


Як зазначається, цей закон набирає чинності з дня його опублікування.

Telegram Channel