Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ПЕРЕМОГА ВОЛИНСЬКИХ КАРАТИСТІВ

12-14 грудня 2004 року в спортивному комплексі “Краян” міста Одеси проходили змагання на Кубок України з карате за версією Японської Асоціації карате на Україні...

12-14 грудня 2004 року в спортивному комплексі “Краян” міста Одеси проходили змагання на Кубок України з карате за версією Японської Асоціації карате на Україні. Волинська область на цих змаганнях була представлена професійним клубом “Любарт”, який на даний час переживає реорганізацію у зв’язку із закінченням спортивної кар’єри ряду спортсменів, а також новим поповненням клубу.
Досвідчені спортсмени клубу брати Юрій та Назар Мудрохи, спортсменка Катерина Троцюк( тренер С.Трикоз) та шестирічна спортсменка Олександра Крисько трохи раніше взяли участь в чемпіонаті світу з карате, що проходив у західнонімецькому місті Ессен у європейському філіалі голівудської кіностудії “Ворнер Бразерс”. Результати виступу спортсменів можна назвати більш ніж переконливими — усі четверо стали переможцями у своїх вікових категоріях, отримавши золоті медалі.
Виступ в Одесі мав показати, чи має “Любарт” необхідні резерви для виступу у майбутньому. Слід відмітити, що спортсмени своїм виступом здивували численних глядачів і потішили свого тренера Олександра Криська: 14 спортсменів загалом завоювали 18 золотих та 6 срібних медалей і відповідно шість кубків найвищого гатунку та дві за друге місце.
Формула проведення Кубка передбачала командні виступи стінка на стінку, де з кожного боку виступало по три чоловіки. Першими в бій вступили наймолодші спортсмени вікової групи шість—сім років: Шишко Артем, Крисько Олександра та Любченко Сергій. Під технічними ударами контактного карате маленьких волинян досить швидко склали свою зброю досвідчені колективи Криму, Одеси та Запоріжжя. Кращою в команді була Олександра Крисько, яка змогла максимально мобілізуватись і в скрутний для команди час отримати необхідні перемоги.
Наступними в бій вступили юнаки вікової категорії вісім—дев’ять років. І знову проти них нічого не змогли вдіяти спортсмени Одеси, Києва та Запоріжжя. Друга впевнена перемога і володарями золотих медалей та Кубка України стали Анатолій Гусак, Владислав Добринюк та Вадим Шостак. Кращим у волинській команді був Владислав Добринюк.
У першому ж поєдинку вікової категорії 10—11 років жереб звів волинську команду з командою міста Бердянська, в складі якої було три діючі переможці першості світу. Як результат — прикра перша поразка волинян. Однак наступна вікова категорія 14—15 років, у складі якої вже виступали досвідчені спортсмени клубу “Любарт” Олександр Малов, Андрій Штунь та Назар Мудроха, знову відновила статус КВО — чергові золоті медалі. А далі вже в бій вступили волинські переможці чемпіонатів та першостей світу Юрій Мудроха, Микола Саць та Максим Звір. І ще дев’ять золотих медалей в скарбничці волинських спортсменів. І як закономірний результат — перше командне місце спортсменів Волині.
Волинські спортсмени висловлюють щиру подяку клубу “Тайфун,” Спілки воїнів-ветеранів Афганістану (директор Юрій Мельник), який надав профклубу “Любарт” для занять свій спортзал. Бо, на жаль, незважаючи на те, що “Любарт” відсвяткував уже своє 14-річчя і виховав шість чемпіонів світу — майстрів спорту міжнародного класу, десятки майстрів спорту України, провів у Луцьку Кубок світу, чемпіонат східної Європи, три міжнародні турніри, 12 чемпіонатів та першостей України з карате,— його вперто не хочуть помічати ні міські, ні обласні органи влади.
Чим же пояснити, що “Любарт” досі не має ні свого залу, ні елементарних умов для занять?
Telegram Channel