Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

«Жовтневі» пенсії загалом будуть вищими за «вересневі» на п’ять мільярдів

У Пенсійному фонді запевняють – необхідний ресурс є

Пенсійному фонду України для проведення осучаснення пенсій українців у жовтні цього року буде потрібно додаткових 5 млрд грн, повідомила прес-служба з посиланням на голову правління фонду Олексія Зарудного, інформує УНІАН.



У жовтні цього року, щоб провести осучаснення пенсій, потрібно додатково 5 млрд грн.



«У жовтні цього року, щоб провести осучаснення пенсій, потрібно додатково 5 млрд грн», – йдеться у повідомленні.


Прес-служба додала, що в Пенсійному фонді з початку року сформовано додатковий ресурс понад 26 млрд грн, зокрема, завдяки додатковим надходженням мінімальної заробітної плати та її детінізації. За рахунок цих коштів буде забезпечено перерахунок пенсій для українських пенсіонерів.


«У нас є повністю ресурс для того, щоб забезпечити перерахунок пенсій у цьому році для 9,7 млн пенсіонерів. Під осучаснення підпадають майже 6 млн пенсіонерів. Решті – збільшаться пенсії у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму», – цитує прес-служба Зарудного.


Згідно з повідомленням, тільки-но закон про пенсійну реформу набуде чинності, за добу будуть надруковані виплатні додаткові відомості та передані на пошту і в банківські установи. Таким чином, пенсіонери, які з 4 числа отримали пенсії в попередньому розмірі, отримають доплату.


Прес-служба нагадала, що в результаті пенсійної реформи мінімальна пенсія становитиме 1 452 грн проти 1 312 грн раніше. Середня пенсія збільшиться майже на 700 грн – до понад 2,5 тис. грн проти 1 890 грн.


Крім того, запрацює механізм автоматичної індексації пенсій, в результаті чого пенсіонери зможуть отримувати підвищені виплати.


Прес-служба додала, що держава продовжить виплачувати пільгові пенсії пенсіонерам, які мають на них право.

Telegram Channel