Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

СВЯТА: РІЗДВО УЖЕ ПРИЙШЛО ДО КАТОЛИКІВ

Різдво Христове — найсвітліше свято для кожного християнина і католики святкують його уже сьогодні, за григоріанським календарем...

Різдво Христове — найсвітліше свято для кожного християнина і католики святкують його уже сьогодні, за григоріанським календарем. Учора з цієї нагоди у Луцькому кафедральному костелі святих Петра і Павла відбулася Вілігійна служба, яку провів єпископ Маркіян Трофім’як за участю священиків усіх волинських парафій.
Напередодні Різдвяних свят у членів Товариства польської культури ім. Тадеуша Костюшка, як повідомила його голова Ніна Поремська, побували гості з-за Бугу, члени Холмського відділку товариства «Спільнота польська», члени товариства «Прихильники Волині і Полісся» на чолі з Вєславом Костробавою, учні та педагоги школи із селища Дубєнка. Відбулася зустріч у Товаристві на вул. Коперника, 12. Традиційні шопка, спільні колядки, вечеря й зворушливо-символічний обряд ділення спільного оплатка були ознаками цього величного свята. Триває воно аж до православного Різдва, адже на Волині проживає чимало змішаних родин.
Telegram Channel