Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

СБУ ГАРАНТУЄ ЗАХИСТ

Служба безпеки України гарантує неможливість несанкціонованого доступу до системи передачі даних від територіальних виборчих комісій у Центральну виборчу комісію під час переголосування другого туру виборів президента...

Служба безпеки України гарантує неможливість несанкціонованого доступу до системи передачі даних від територіальних виборчих комісій у Центральну виборчу комісію під час переголосування другого туру виборів президента.
Про це заявив на прес-конференції голова СБУ Ігор Смєшко. Смєшко сказав, що голова ЦВК Ярослав Давидович попросив СБУ захистити всю інформаційну систему, задіяну у виборах Президента, СБУ одержала повну технічну документацію й підготувала відповідну пропозицію з посилення охорони інформації. Смєшко також сказав, що в ключі, за допомогою якого шифруватиметься вся інформація, що надходитиме від ТВК у ЦВК, буде одна позиція, яка перебуватиме лише в руках офіцера СБУ. Зі слів Смєшка, під час другого туру голосування 21 листопада, у відповідь на звернення ЦВК за три дні до цієї дати СБУ встигло організувати лише фізичну охорону кімнати, у якій перебував сервер. Смєшко також сказав, що розслідування кримінальної справи, яку було порушено за фактом несанкціонованого втручання в інформаційну систему "Вибори Президента України", просувається, і висловив впевненість, що її буде повністю розслідувано.
Telegram Channel