Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

А СОЛДАТ НАВРЯД ЧИ ДОСЛУЖИТЬ...

Нині в 51-ій Волинській механізованій бригаді учбовий період. І на військовому полігоні майже щодня відбуваються стрільби...

Нині в 51-ій Волинській механізованій бригаді учбовий період. І на військовому полігоні майже щодня відбуваються стрільби. І хоч військовики бригади намагаються максимально контролювати своїх солдат, аби не сталося ніякої біди під час бойової підготовки, все ж не обійшлось без «ЧП». Минулого понеділка о 9.40 солдати освоювали стрільбу з гранатомета, і Микола Карабаджак з Любомля, який у бригаді прослужив уже півроку, отримав серйозну травму грудної клітки. «Необережне поводження зі зброєю», — так пояснив причину поранення заступник комбрига підполковник Олег Герасимук.
Хлопця з полігону доставили в центральну районну лікарню. Міський голова Петро Саганюк зразу ж, коли йому повідомили про пригоду на військовому полігоні, особисто викликав реанімаційну бригаду з Луцька. Але пораненого невідкладно потрібно було транспортувати у центральний військовий клінічний госпіталь, що у Львові. Для того, щоб викликати із львівської клініки «Богдан» спецмашину, оскільки у нас в області таких нема, військовослужбовці зібрали гроші. (Транспортування пораненого обійшлося в півтори тисячі гривень). Командування військової частини вдячне всім, хто допоміг у госпіталізації потерпілого солдата.
Микола досі перебуває в реанімації центрального госпіталю. Стан його характеризують як стабільний, хоч і важкий.
Катерина СТЕПАНЮК.
Telegram Channel