Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Лісівники та волонтери створили свято для волинських родин Небесного Легіону (фото)

Волинь-нова

Лісівники та волонтери створили свято для волинських родин Небесного Легіону (фото)

Учора, 16 жовтня, у «Лісівничому молодіжному центрі» (ЛМЦ), що діє на базі ДП «Ківерцівське ЛГ» (Воротнівське лісництво), для волинських родин Небесного Легіону лісівники організували справжнє свято. З уроками на лісову тематику, різноманітними конкурсами, майстер-класами, спортивними естафетами, катанням на велосипедах, запашним кулішем…

Ініціативу провести таку зустріч висловив начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко. Він звернувся з відповідною пропозицією до волонтерів зі своєї сторінки у Фейсбук. Керівник волонтерського руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський одразу відгукнувся. Після кількох організаційних етапів ідея втілилися у життя.
– Наш Центр зовсім новий, і ви – одні з перших почесних відвідувачів. Ми сьогодні люб’язно пропонуємо побачити  і відчути, чим живуть лісівники. Сподіваємося, сьогодні, крім позитивних емоцій, ви повезете додому гарні враження про нашу роботу, – зазначив перший заступник начальника ВОУЛМГ Віктор Сахнюк.
Урок про те, чим живе і хворіє ліс, провів завідувач сектору охорони і захисту  лісу ВОУЛМГ Руслан Войцевський. Порцію захопливої інформації про те, з чого у лісі все починається, подарував гостям ЛМЦ головний спеціаліст відділу лісового господарства Володимир Неводнічик. Про фруктовий сад у лісі розповів начальник відділу лісового господарства Борис Бабеляс, про мисливство та його трофеї говорив начальник сектору мисливського господарства Руслан Люшук, а про те, якою буває деревина та що з неї можна робити, – начальник відділу використання лісових ресурсів Григорій Новосад.



 Руслан Теліпський згодом влаштував для маленьких та дорослих гостей Центру перегони на велосипедах, естафети на витривалість, конкурси на кмітливість.



На десерт «лісових уроків» була пасіка та «медова» інформація від пасічника  Івана Онищука. Найдовшою виявилася зупинка біля будиночка апітерапії. І дорослі, і діти були у захваті від самої думки, наскільки солодко спалося б під гудіння бджіл.
А після смачної вечері діти робили їжачків та букетики з листочків, майстрували шпаківні та годівнички, годували качок, стрибали, бігали, прогулювалися екологічною стежкою та просто щиро тішилися і раділи сонячному осінньому дню у неймовірно гарному воротнівському лісі.
Руслан Теліпський згодом влаштував для маленьких та дорослих гостей Центру перегони на велосипедах, естафети на витривалість, конкурси на кмітливість.
А дітки чемно та голосно за все дякували: і волонтерам, і волинським лісівникам.
Коли вже вечоріло і потрібно було повертатися додому, діти – так, як тільки вони можуть робити це безпосередньо і щиро – запитували, чому не можна  лишитися тут хоч на кілька днів або чи хоча б повернуться сюди завтра…
Прес-служба Волинського ОУЛМГ







 

Telegram Channel