Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Директор ЦРУ: США мають бути готові до ядерного удару з боку КНДР

Директор ЦРУ Майк Помпео попередив, що розробки в області ядерної зброї в КНДР вже на стадії, близькій до того, щоб завдати ядерного удару по території США Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на телеканал CBS

"Зараз її (Північної Кореї, - ред.) можливості досить близькі до цього, і в політичній перспективі ми повинні поводитися так, ніби вона стоїть на порозі досягнення цих можливостей", - заявив М. Помпео, виступаючи в Національному фонді на підтримку демократії.


За його словами, уже зараз "слід замислитися над останнім кроком".


Водночас голова американського розвідувального відомства не назвав термінів готовності Пхеньяна до удару по США і їхніх союзниках. Він зазначив, що США продовжують збір розвідданих про ядерну програму Північної Кореї, але поки вони "далекі від досконалості".



Він додав, що зараз ядерні можливості КНДР набагато досконаліші, ніж п'ять років тому, і будуть ще досконаліші через п'ять місяців.



М. Помпео сказав, що "коли ми говоримо про місяці, вже несуттєво, наскільки високий рівень розуміння нами конкретних деталей".


При цьому він додав, що зараз ядерні можливості КНДР набагато досконаліші, ніж п'ять років тому, і будуть ще досконаліші через п'ять місяців.


Раніше Північна Корея заявила про готовність завдати удару по кораблях ВМС США і Південної Кореї, які беруть участь у спільних військово-морських навчаннях в Японському і Жовтому морях.


"США самі підвели до нас цілі, яку ми намітили для знищення найперше. Нехай США чекають, що опісля буде завдано неймовірний удар у неймовірний час", - йдеться в заяві, поширеній Центральним телеграфним агентством Кореї (ЦТАК).


Як повідомляли, в навчаннях, що відбуваються в районі Корейського півострова, відпрацьовують дії щодо можливого завдання удару по Північній Кореї. У них беруть участь атомний авіаносець, есмінці типу "Арлі Берк", у південнокорейських портах стоять дві атомні підводні човни американських ВМС.


КНДР пригрозила, що "готова до сильних дій у відповідь, які рознесуть їх на друзки".

Telegram Channel