Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

КРАЩІ КНИГИ ВОЛИНЯН

В обласній науковій універсальній бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася виставка книг волинських видавництв та підбиття підсумків і вручення дипломів переможцям конкурсу “Світ волинської книги—2004”...

В обласній науковій універсальній бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася виставка книг волинських видавництв та підбиття підсумків і вручення дипломів переможцям конкурсу “Світ волинської книги—2004”. На виставці були представлені найкращі книги, що побачили світ у волинських видавництвах “Надстир’я”, “Волинська обласна друкарня”, “Вежа”, Луцької місійної фабрики “Християнське життя”, “Медіа”, “Терен” та інших.
З приємністю слід відзначити, що з року в рік зростає як кількість книг, що видаються у нашому краї, так і їх поліграфічна якість. А значить, зростає число книг, які претендують на перемогу у конкурсі “Світ волинської книги”, який щорічно проводять обласне управління у справах преси та інформації, Волинська організація Національної Спілки письменників, обласна наукова бібліотека імені Олени Пчілки та обласна організація Товариства книголюбів.
До речі, участь у конкурсі мають право брати й ті волинські автори, чиї книги вийшли й за межами Волині. Чи не найбільше лауреатів конкурсу було серед письменників-романістів. Дипломів лауреатів і грошових винагород удостоєні Йосип Струцюк, Василь Слапчук, Василь Гей, наш колега Володимир Лис, Іван Чернецький, Тетяна Байда та Святослав Бородулін. Їх книги “Стохід”, “Дикі квіти”, “Вихор у стиглому житі”, “І прибуде суддя”, “Допишу завтра...”, “Покоління приречених” та “Море і соняхи”, “Співає скривджене Полісся”, як відзначив начальник обласного управління у справах преси та інформації Володимир Денисюк, журі визнало найкращими книгами 2004 року. У номінації “Поезія” лауреатами стали Ніна Горик за книгу “Повернення Мавки” та Петро Мах за вибране “Ластівка із крилами журби”. Лауреатами у номінації “Дитяча література” стали Надія Гуменюк та Олена Криштальська. Їх книги “Казка про козака Ярка та Яринку Живинку”, “Котилася писанка” та “ Сорочина для сороки” будуть чудовим дарунком дітям. Лауреатами конкурсу у різних номінаціях також стали редактор газети “Вісті Ковельщини” Микола Вельма, Іван Денисюк, Володимир Рожко, Володимир Денисюк, Олександр Огородник та інші.
На урочистості з цієї приємної нагоди вели мову про книговидання на Волині, його проблеми і перспективи Володимир Денисюк, Василь Гей, Дмитро Головенко, Андрій Криштальський та інші.
Анастасія ФІЛАТЕНКО.
Telegram Channel