Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Спрацювала домовленість Порошенка — Ердогана — Путіна?

Волинь-нова

Спрацювала домовленість Порошенка — Ердогана — Путіна?

Лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що Росія видала Туреччині представників меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова

Василь РОГУЦЬКИЙ


У коментарі «Українській правді» Джемілєв розповів, що Чийгоза і Умерова забрали в Анапу, а потім літак із представниками меджлісу відправився в Анкару. Джемілєв додав, що цей обмін став можливим завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана в Україну.



Джемілєв: обмін став можливим завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана в Україну.



Нагадаємо, 11 вересня російський суд в окупованому Криму визнав винним заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза в «організації масових заворушень» 26 лютого 2014 року і засудив його до 8 років загального режиму (мітинг відбувся ще до окупації Криму, на ньому проукраїнські активісти, в основному кримські татари, успішно протистояли сепаратистам із «Русского единства». Однак наступного дня Росія кинула в бій «важку артилерію» — кремлівський спецназ, який захопив Верховну Раду Криму. — Ред.).
А 27 вересня так званий Сімферопольський районний суд призначив Ільмі Умерову два роки колонії–поселення. Сам засуджений після вироку заявив, що залишається переконаним прихильником повернення анексованого Криму під контроль України.


 

Telegram Channel