Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Луцьким посадовцям показали тактильну плитку

Сьогодні відбулася зустріч представників Волинського осередку ВГО людей із інвалідністю по зору “Генерація успішної дії” з першим заступником міського голови Григорієм Недопадом, заступником міського голови Олександром Рачковим, радником міського голови Ігорем Поліщуком, представниками департаменту соціальної політики та департаменту ЖКГ

Розпочинаючи зустріч, голова Волинського осередку ВГО людей із інвалідністю по зору “Генерація успішної дії” Віталій Ткачук зауважив, що під час зустрічі представлять тактильну плитку, яка полегшує пересування містом незрячим людям, йдеться на сайті Луцької міськради.



Тактильна плитка полегшує пересування містом незрячим людям.



Радник рівненського міського голови з питань людей із інвалідністю, керівник Рівненського осередку ВГО людей із інвалідністю по зору “Генерація успішної дії” Петро Поліщук представив присутнім зразки тактильної плитки. Він зауважив, що в Україні її виготовляють у Вінниці, Одесі та Дніпропетровську. У Рівному при реконструкції тротуарів влаштовують тактильну плитку. За його словами, уже близько 30 % підходів до пішохідних переходів влаштовані нею. Це дає можливість незрячим чи слабозорим людям комфортніше та безпечніше пересуватися містом. Крім того, спеціальну плитку можна влаштовувати й у приміщеннях соціально значущих об'єктів. Петро Поліщук зауважив, що влаштування тактильної плитки передбачено діючими будівельними нормами, але, на жаль, це рідко хто враховує при реконструкції вулиць, будівель.


Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що на наступний рік плануватимуть при реконструкції вулиць влаштування тактильної плитки. Він дав доручення заступнику директора департаменту ЖКГ Миколі Осіюку вивчити, скільки коштує така плитка, де вона реалізується і які її особливості.


Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив,  що у планах - реконструкція тротуару на вулиці Винниченка і необхідно буде її влаштувати з використанням тактильної плитки. За його словами, це може бути пілотним проектом.

Telegram Channel