Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ДО ВЛАДИ ПРИЙДУТЬ ПРОФЕСІОНАЛИ

Борис Загрева, народний депутат України: — Найбільш знаковим у році, що минає, і важливим для року, що настає, для мене було відродження української нації, відродження народу як такого, який вже сьогодні готовий відстоювати демократичний шлях розвитку України, відстоювати свої інтереси...

Борис Загрева, народний депутат України:
— Найбільш знаковим у році, що минає, і важливим для року, що настає, для мене було відродження української нації, відродження народу як такого, який вже сьогодні готовий відстоювати демократичний шлях розвитку України, відстоювати свої інтереси. Перед виборами я досить довгий час перебував у Полтавській і Херсонській областях. На наших очах мінялися настрої людей, з якими доводилося спілкуватися. Я був здивований і схвильований, коли в полтавських містах і містечках мене представляли як народного депутата із Західної України, а люди не обурювалися, а, навпаки, вітали, як свого, як рідного. Народ на очах ставав єдиним і згуртованим, гідним такої великої держави, як Україна.
Саме згуртування довкола ідеї відродження української нації і Української держави визначатиме наші дії у 2005 році. Все те, що відбуватиметься, буде пов’язано з нашим наближенням до вступу до Європейського Союзу. Сили і партії, які визначатимуть політику в Україні, підпишуть угоду з тими політичними партіями, які сприятимуть вступу нашої держави до Євросоюзу.
Найзнаковішою подією в самій Україні стане формування нової більшості в парламенті. Гадаю, що після цього ми повернемося до змін до Конституції і знайдемо більш правильне вирішення, якими ті зміни можуть і мають бути. Я переконаний, що нова більшість, яка сформується, дасть для нової влади, уряду серйозних, грамотних економістів, котрі вже до кінця наступного року зможуть змінити економічну ситуацію в державі на краще.
Щодо конкретних особистостей, то я вважаю, що їх є багато, які можуть посісти посаду прем’єр-міністра, віце-прем’єрів чи міністрів. Найвірогіднішими кандидатурами на посаду прем’єр-міністра, на мій погляд, є Юлія Тимошенко і Петро Порошенко. Все ж хто стане прем’єр-міністром, залежатиме від конфігурації більшості, яка сформується. Але хто б це не був, я переконаний, що це буде професіонал, який зможе вперше за 13 років незалежності сформувати абсолютно професійний уряд.
У 2005 році сформуються нові партії і блоки, які готуватимуться до парламентських виборів 2006 року. Після сформування Кабінету Міністрів сформується нова виконавча влада в регіонах, у тому числі й на Волині. Я переконаний, що провідні посади в області займуть не стільки політики, як професіонали-господарники. Ми боролися не за те, щоб посісти якісь посади, а щоб змінити економічну і політичну ситуацію на краще. І на Волині також. Поки що конкретні прізвища називати не буду, але є кілька кандидатур, які Віктору Ющенку блок “Наша Україна” в області запропонує на ту чи іншу посаду.
А оскільки ми напередодні Нового року і Різдва, то хотів би привітати всіх волинян з наступаючими святами і побажати, щоб та віра, яка сьогодні відродилася, ніколи не згасла. Тільки з вірою в перемогу, в краще майбутнє людина може здійснювати те, що ми здійснили, саме віра допомогла нам у боротьбі за правду, за те, щоб у державі була чесна влада, яка у 2005 році працюватиме для людей.
Записав Володимир ЛИС.
Telegram Channel