Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

У Луцьку відзначили 73-річчя звільнення України від фашистів

28 жовтня виповнюється 73 роки від часу звільнення України від фашистських загарбників: загублені мільйони людських життів, понівечені долі, зруйновані міста і села

Тож напередодні цієї дати чимало небайдужих людей зібралося на меморіальному комплексі «Вічної Слави», аби вшанувати пам’ять полеглих, повідомляє відділ інформаційної політик облдержадміністрації.



Вшанувавши пам’ять полеглих хвилиною мовчання, відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Невідомому солдату».



Нелегкою і вистражданою була ця перемога, адже Україна опинилася в епіцентрі подій, а її втрати з-поміж усіх народів були найбільші. Саме тому, аби згадати подвиг тисяч українців, священики відслужили панахиду за загиблими у Другій світовій війні.


– Сьогодні, вшановуючи пам'ять полеглих у Другій світовій війні, ми молимося не лише за спокій їхніх душ, але й дякуємо Богові за можливість жити на власній землі. Просимо заступництва Господа, аби подав такий довгожданий мир, який очікували наші батьки, дідусі та бабусі в той час та нині. Молимося за спокій померлих у Другій світовій війні. Просимо, щоб Господь і сьогодні давав нам таких же самих мудрих і розумних керівників, які б дбали про свій народ. А особливо, щоб дбали про мир, справедливість і святе, богоугодне життя нашого українського народу. Хай Господь приймає наші молитви, упокоїть душі померлих, а нам усім дає добре, мирне життя на нашій Батьківщині – рідній Україні, – зауважив настоятель братського Воздвиженського храму протоієрей Василь.


Вшанувавши пам’ять полеглих хвилиною мовчання, відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Невідомому солдату».


За словами ведучого дійства, саме сьогодні, згадуючи про ті страшні лихоліття, які довелося пережити українському народові, ми повинні пам’ятати, що Перемоги не було би без високого патріотизму, без віри людей у себе та свою державу. Саме це повинно бути зразком і для теперішніх, і для наступних поколінь українського народу.


Насамкінець – виконання Державного Гімну України.


 

Telegram Channel