Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

НА ВОЛИНСЬКИХ ДЕПУТАТІВ РІВНЯЮТЬСЯ

Остання зустріч в 2004 році голови обласної ради із журналістами

Остання зустріч в 2004 році голови обласної ради із журналістами
Напередодні Нового року голова обласної ради Василь Дмитрук зустрівся з представниками ЗМІ і в першу чергу розповів про результати своєї ділової поїздки в столицю, де спілкувався з Головою Верховної Ради, керівником апарату парламенту, головою Державної митної служби. Голова Верховної Ради Володимир Литвин попросив його передати вітання волинянам з Новим роком та Різдвом Христовим, побажання, щоб усі задумані плани та мрії збулися в 2005 році.
Василь Дмитрук зазначив, що в політичних процесах бурхливого 2004 року Верховна Рада і її Голова виявились на висоті, виробляли і приймали зважені рішення. Він сказав, що під час недавнього перебування в Женеві на європейському форумі у всіх на вустах було одне: перемога демократії в Україні.
Голова обласної ради із задоволенням повідомив, що після зустрічі з головою Державної митної служби підготовлено наказ про зміну положення щодо Ягодинської митниці. Адже в квітні 2004 року було підписано наказ про те, що Ягодинська і Волинська митниці підпорядковуються Західній регіональній митниці і тільки через неї відбуватиметься вихід на Державну митну службу України. Це положення відмінено. Отже, митниці не об’єднуються. Для області це важливе питання, бо воно пов’язане з отриманням коштів.
— Воно було позитивно і оперативно вирішено завдяки підтримці Голови Верховної Ради і його першого заступника ще при нашій попередній зустрічі на початку грудня цього року, — сказав Василь Павлович. — Ми розглядали і кадрове питання, аби сюди не приїжджали люди, які хочуть трошки побути, але багато заробити. Повинні працювати порядні і високопрофесійні люди, яким не байдужі інтереси Волині. Йшлося й про розбудову Ягодинської митниці, зокрема митного поста в Дольську, проект якого буде реалізовуватися в 2005 році з участю європейської комісії. У вересні 2005 року на Волині буде проводитись міжнародна конференція по транскордонному співробітництву, де буде йти мова і про допомогу Європейського Союзу у розбудові кордону.
Василь Дмитрук торкнувся проблем бюджету: радує, що рівень заробітної плати значно зростає. Але відсоток заробітної плати в кошторисах організацій і установ в окремих містах та районах надто високий, зокрема, в галузях освіти, охорони здоров’я він становить 90, а то й більше відсотків. Над цими питаннями належить попрацювати разом з народними депутатами України від Волині в міністерствах, Бюджетному комітеті.
У січні відбудеться підбиття підсумків роботи серед сільських і селищних рад згідно з розробленими критеріями. Уже закуплено для переможців три автомобілі. В області добре вирішуються питання, що стосуються закону про органи самоорганізації населення на селі. Як сказав голова обласної ради, він особливо уважно розглядає звернення від сільських старост, оскільки вони обрані на сходах селян і користуються довір’ям населення. Василь Дмитрук ще раз підкреслив, що на Волинь уже рівняються в інших областях і тамтешні керівники нерідко цікавляться рішеннями депутатського корпусу.
Щодо питання про призначення нового голови облдержадміністрації, то Василь Дмитрук сказав, що депутати обласної ради будуть висловлювати свою позицію відносно конкретної кандидатури, оскільки вже навчені гірким досвідом.
— Це, зрештою, повинні вирішувати ті люди, які брали участь у цій революції на Волині, — сказав Василь Павлович. — Це має бути консолідована позиція політиків, народних депутатів, які входять в коаліцію «Сила народу». А спроби будь-кого, так би мовити, робити «певні рухи» — агітувати, просити висунути свою кандидатуру — це не серйозно і вони завершаться повним провалом.
Голова обласної ради Василь Дмитрук подякував журналістам за співпрацю, об’єктивність і професійність у висвітленні життя області, роботи депутатського корпусу, побажав творчих успіхів у новому році.
Олександр НАГОРНИЙ.
Telegram Channel