Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вчені з'ясували, що відчувають люди після смерті

Волинь-нова

Вчені з'ясували, що відчувають люди після смерті

Після смерті люди усвідомлюють, що померли і розуміють, що відбувається навколо, заявили вчені зі Школи медицини Langone при Нью-Йоркському університеті

Лікарі визначають смерть моментом зупинки серця: кров перестає надходити до мозку, що призводить до майже миттєвого припинення його роботи. В підсумку клітини мозку починають відмирати, але на це можуть знадобитися кілька годин після клінічної смерті, вважає керівник дослідження Сем Парніа, пише «Короеспондент».

Людська свідомість не відразу відключається при припиненні серцебиття.
 

Також, як повідомляється, людська свідомість не відразу відключається при припиненні серцебиття. Люди в "першій фазі смерті" можуть все ще подавати якісь ознаки свідомості.
Істотним доказом цього є випадки, коли люди, які пережили зупинку серця, змогли в деталях описати, що відбувалося навколо після клінічної смерті.
"Вони можуть розповісти, що вони бачили лікарів і медсестер за роботою і чули їхні повні розмови, - факти, яких вони інакше не могли б знати", - зазначив Парніа. Як заявив дослідник, ці спогади підтверджували і медики, здивовані тому, що їхні пацієнти, які, по суті, були мертвими, пам'ятали всі ці деталі.

Telegram Channel