Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ДУХОВНІСТЬ: РЕГЕНТСЬКА ШКОЛА СТАЛА УЧИЛИЩЕМ

Нещодавно статусу середнього спеціального навчального закладу набула регентська школа у Володимирі-Волинському...

Нещодавно статусу середнього спеціального навчального закладу набула регентська школа у Володимирі-Волинському.
Таку ідею секретар Володимир-Волинської єпархії та інспектор школи протоієрей Олексій Никитюк виношував з минулої весни. Ініціативу підтримав педагогічний колектив. З першого вересня цього навчального року школа перейшла на трирічне навчання, додалися нові предмети. Церковно-богословським дисциплінам навчають 11 священиків, які мають вищу духовну освіту, а музичним — викладачі дитячої музичної школи.
У школі навчаються не тільки волиняни. Серед 45 учнів є жителі Тернопільської, Рівненської, Львівської, Житомирської областей. Церковно-навчальну практику проходять вони на кліросі Свято-Успенського собору. Більшість випускників продовжують навчання у Волинській і Почаївській духовних семінаріях.
За сім років від створення школи у неї склалися свої традиції. Регентські хори беруть участь у різноманітних фестивалях духовної пісні. Тричі побували вони в Німеччині, два роки тому — у Польщі. Торік відвідав школу предстоятель Польської ПЦ блаженнійший митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава, який добре відгукнувся про умови навчання. Цим у школі завдячують спонсорам Валентину Кошельнику, Андрію Книшу, Ніні Вітрук, Олегу Борбелюку.
Раніш ця школа готувала регентів для церковних хорів єпархії. Статус духовного спеціального училища передбачає підготовку й інших кадрів — священнослужителів, псаломщиків, викладачів недільних шкіл, катехізаторів, повідомляє журналістка Людмила Гусюк.
Telegram Channel