Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

НАБОЛІЛЕ: КОЛИ Ж НАВЧИМОСЯ НЕ ЗАСМІЧУВАТИ НАШИХ СВЯТ

У дні Різдвяних свят вихідні були не тільки у чиновників і банкірів, педагогів та робітників підприємств, а й у двірників...

У дні Різдвяних свят вихідні були не тільки у чиновників і банкірів, педагогів та робітників підприємств, а й у двірників. Тому вже на другий день свят у деяких дворах багатоповерхівок можна було потрапити у справжню віхолу із різноманітних обгорток, упаковок, пластикових пляшок, які весело ганяв несподівано теплий, але й міцний різдвяний вітер, псуючи перехожим святковий настрій.
Не одному з них пригадалася банальна істина: “Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять”. Хочеться нагадати, що любов до рідної землі, свого міста проявляється не тільки у велелюдді Майдану (який, до речі, ретельно прибирав за собою сміття), не тільки у писанні патріотичних віршів і співанні колядок за святковим столом, а й у дотриманні повсякденної охайності у побуті, у нашому повсякденні. Бентежать душу нині захаращені сміттям узлісся, що особливо впадає у вічі при відсутності снігового покриву, жалюгідний стан під’їздів міських багатоповерхівок, за які, зізнаймося, нам було соромно, коли вели у свої квартири гостей. Щось у цій ситуації залежить і від відповідних комунальних служб, а щось — і від кожного з нас. Так вважає наша колега, поетеса Валентина Штинько.
Telegram Channel