Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Банк поверне Луцькому технічному університету приміщення вартістю понад 117 тисяч гривень

Волинь-нова

Банк поверне Луцькому технічному університету приміщення вартістю понад 117 тисяч гривень

Рішенням Вищого господарського суду України задоволено позов Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України у Волинській області до Публічного акціонерного товариства КБ "Приватбанк" та повернуто Луцькому національному технічному університету приміщення вартістю понад 117 тис. грн.

Вивчаючи стан додержання вимог законодавства під час надання в оренду держаного та комунального майна освітніх закладів міста Луцька та Луцького району, прокурори з'ясували, що з листопада 2013 року "Приватбанк" орендує частину учбово-лабораторного корпусу Луцького національного технічного університету, що на вулиці Львівській у Луцьку.
Унаслідок порушень, допущених під час передачі в оренду державного майна, приміщення навчального закладу передано суб’єкту господарювання для здійснення діяльності, жодним чином не пов’язаної з навчальним процесом.

Суд визнав договір оренди на майбутнє недійсним та зобов'язав банк повернути приміщення площею 32,7 кв. м. Луцькому національному технічному університету.

Згідно ж із вимогами Закону України "Про освіту", об'єкти освіти і науки можуть використовуватися (в тому числі на умовах оренди) лиш з метою, пов’язаною із навчально-виховним процесом, відтак передача будь-яких приміщень закладів освіти в оренду суб’єктам господарювання для проведення господарської діяльності, не пов’язаної з наданням освітніх послуг, заборонена.
Отож суд, дослухавшись до позовних вимог прокуратури, визнав договір оренди на майбутнє недійсним та зобов'язав банк повернути приміщення площею 32,7 кв. м. Луцькому національному технічному університету.

Наталка МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині

Telegram Channel