Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ПЕНСІЇ ЗА ОСОБЛИВІ ЗАСЛУГИ

З 1 січня 2005 року набувають чинності зміни до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”...

З 1 січня 2005 року набувають чинності зміни до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”.
Як повідомила начальник управління Пенсійного фонду України в місті Луцьку Євгенія Гаврилюк, передбачено встановлення пенсій за особливі заслуги ветеранам Великої Вітчизняної війни, нагородженим за участь у бойових діях орденом, медаллю “За відвагу” або медаллю Ушакова, партизанам Великої Вітчизняної війни, нагородженим такою ж медаллю, незалежно від часу нагородження, а також особам, яким до 1 січня 1992 року було встановлено персональні пенсії союзного чи республіканcького значення.
До заяви слід додати копії документів, що підтверджують особливі заслуги і трудовий стаж, копії посвідчення учасника бойових дій, довідку з військкомату про участь у бойових діях; копії довідки медико-соціальної експертизи про інвалідність (для осіб, визнаних інвалідами) і сторінок паспорта, на яких прізвище, ім’я та по батькові зазначені українською та російською мовами.
У разі звернення за встановленням пенсії членів сім’ї померлого, який мав особливі заслуги, треба додати копії документів, що підтверджують особливі заслуги померлої особи і підтверджують її трудовий стаж, факт участі у бойових діях, а також свідоцтва про смерть, шлюб і копію сторінок паспорта, на яких прізвище, ім’я та по батькові особи, що порушує клопотання, зазначене українською та російською мовами.
Копії засвідчує управління Пенсійного фонду України в місті Луцьку (вул.Кривий вал, 32, кабінет № 1). Документи для призначення пенсій за особливі заслуги перед Україною від громадян приймаються щоденно з 9-ої до 18-ої години (обідня перерва — з 13-ої до 14-ої год.), крім вихідних та святкових днів.
Telegram Channel