Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Фауст, або лиш той життя і волі гідний...

У Волинському академічному обласному театрі ляльок відбувся прем'єрний показ вистави «Фауст, або Лиш той життя і волі гідний...» –сучасний український парафраз на відомий твір німецького класика Йоганна Вольфганга фон Гете

Безсмертна тема «Фауста» про боротьбу між добром і злом, популярна протягом століть, не втратила актуальності і в наш час. У постановці Павла Босого (Торонто, Онтаріо, Канада) в адаптації на сьогоднішні події, вистава зазвучала по-особливому сучасною. Чудові анімації лучанина Леоніда Тивонюка за малюнками професора Павла Босого додали драмі магічного вигляду. 

Сцена, наче вмонтована у велике око, зосереджує увагу глядача на грі ляльок. Тому контрастує і додає колориту несподівана поява акторів у залі. Це допомагає усвідомити, що події на сцені не ізольовані від теперішнього життя. Боротьба за душу людини не припиняється, наче у шаховій партії (її розробив для драми Джейсон Шнайдер) – підступна з боку Мефістофеля і жертовна з боку Творця. Акторам вдалося поєднати майстерну декламацію і гру за себе і за ляльку.

Творця, Духа зіграв заслужений артист України Петро Савош. Мефістофеля і Пуделя – Олексій Криворучко. Доктора Фауста – Валерій Семенюк. Вагнера, помічника доктора Фауста – Олег Даниленко. Маргариту, Гретхен та Прекрасну Єлену Троянську, журналістку – грала Оксана Новосад. Її брата Валентина, солдата та журналіста – Вадим Хаїнський.

У виставі звучить музика Йоганна Себастьяна Баха, Вольфганга Амадея Моцарта, Франца Шуберта, Джузепе Верді та інших композиторів.

А друга частина була повною несподіванкою. На фоні колорадського жука, що пританцьовує під «Мурку» з'являється Вагнер, який так нагадує Путіна... 

Джерело: http://volyn.com.ua/news/61244-u-lucku-borolisya-za-dushu-lyudini-video-foto.html
Telegram Channel