Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Невже російські хакери винні у іспанській кризі?

Reuters/K.Pempel

Невже російські хакери винні у іспанській кризі?

У Мадриді заявили про втручання російських хакерів під час заворушень у Каталонії

Російські хакери втручаються в кризову ситуацію в Каталонії, керівництво якої зазнало невдачі при спробі відділення від Іспанії. Про це заявили міністр оборони Іспанії Марія Долорес де Коспедаль і представник уряду Іньїго Мендес де Віго після чергового засідання кабінету міністрів 10 листопада. Міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс Кеседі має намір обговорити цю тему на зустрічі зі своїми колегами з інших країн Євросоюзу 13 листопада, зазначає де Коспедаль. Про це йдеться у повідомленні агентства Німецька Хвиля.

Хакери з Росії і Венесуели публікують фейкові або фальсифіковані новини, пов'язані з регіоном Каталонія і Іспанією в цілому, пише іспанське видання El Pais.

Іспанський уряд підтвердив, що «багато виявлених у соціальних мережах повідомлень і дій, надходили з території Росії». Однак це не означає, що мова йде про уряд РФ, зазначила міністр. За її словами, сліди хакерів ведуть також до Венесуели і інші країни, що не входять в ЄС. «В даний час ми з'ясовуємо це», - пояснила міністр. Хакери з Росії і Венесуели публікують фейкові або фальсифіковані новини, пов'язані з регіоном Каталонія і Іспанією в цілому, пише іспанське видання El Pais.

Мета хакерського втручання – дестабілізація Євросоюзу, вважає представник іспанської Народної партії в Європарламенті Естебан Гонсалес Понс. «І зараз центром уваги при досягненні цієї мети була обрана Каталонія», - продовжив він. Глава МЗС Іспанії в ефірі радіостанції COPE також повідомив про «досить добре підтверджені повідомлення», які свідчать про те, що група російських хакерів працює над «дестабілізацією» ЄС.

Telegram Channel