Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
200 луцьких школярів прийшли на показ фільму про Ніла Хасевича

Волинь-нова

200 луцьких школярів прийшли на показ фільму про Ніла Хасевича

Перегляд документальних фільмів про УПА «Здобути або не бути» та «Щаслива Настуня» пройшов у Палаці культури

Представив кінострічки їхній автор, режисер-документаліст Михайло Ткачук. повідомляє Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьку.  

У фільмі говориться, що власне, саме «Бей-Зот» створив той візуальний образ УПА, відомий нам з архівів - від плакатів до нагород.

Розпочався кінопоказ з відносно нового фільму Михайла Ткачука про зв'язкову УПА з Буковини Анастасію Тарнавську «Щаслива Настуня». Стрічка входить у серію робіт із циклу «Загадки Норильського повстання», за які автор був удостоєний Шевченківської премії.

Далі представили глядачам документальну роботу про митця-повстанця Ніла Хасевича, псевдонім якого був «Бей-Зот». До слова, цьому фільму виповнилося 25 років. Михайло Ткачук розповів, що не так давно оновив його та змінив назву на «Покликав Вас Госпожий глас».

У фільмі говориться, що власне, саме «Бей-Зот» створив той візуальний образ УПА, відомий нам з архівів - від плакатів до нагород. «Фільм про Ніла Хасевича став класикою, він актуальний і нині. Тоді була боротьба, яка відновилася і зараз», - підкреслив режисер.

Telegram Channel