Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ТРАДИЦІЇ: ЗВУЧАТЬ КОЛЯДКИ НА ОГЛЯДИНАХ

Районний огляд різдвяних та новорічних звичаїв, обрядів, пісенного фольклору у Камені-Каширському зібрав понад 150 колядників та щедрувальників...

Районний огляд різдвяних та новорічних звичаїв, обрядів, пісенного фольклору у Камені-Каширському зібрав понад 150 колядників та щедрувальників.
Фольклорні колективи із сіл Сошичне, Качин, Грудки, Ворокомле, Воєгоще, Видерта, Личини, Осівці, хор районного будинку культури «Родовід» та багато інших відтворили на сцені «Вертеп», «Водіння коня», заспівали старовинних колядок і щедрівок.
Після районного вже відбулися кущові огляди колядників та щедрувальників у Тоболах, Бузаках, подібні фольклорні дійства пройдуть 19 січня у селі Верхи, а 20-ого — у Карасині. У них візьмуть участь дорослі, дитячі фольклорні колективи, церковні хори довколишніх сіл. Організаційну роботу по їх проведенню здійснили працівники відділу культури та районного будинку культури, місцева влада, про що повідомляє заступник директора навчально-методичного центру культури Волині Петро Клекоцюк.
Telegram Channel