Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
У книгозбірні Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки працюють бібліотекарі-художники

Волинь-нова

У книгозбірні Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки працюють бібліотекарі-художники

Виставка Анжели Семенюк представила заквітчаний «Світ на моїх полотнах»

Святе Письмо вчить: не закопуймо талантів, не зариваймо в землю Божих дарів. І радісно стає на душі, коли зустрічаєшся з людьми, яких Всевишній нагородив не одним талантом, а кількома, і в кожній такій царині вона досягає успіхів, які стимулюють до дальшої праці над собою, - розповідає СНУ

Саме з такою людиною мали нагоду зустрітися 15 листопада ті, хто завітав на виставку картин провідного бібліотекаря книгозбірні Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анжели Семенюк «Світ на моїх полотнах». Пані Анжелу представила присутнім ведуча дійства – методист університетської бібліотеки Світлана Кресак.

Доробок Анжели Семенюк Андрій Олексійович порівняв з роботами незабутньої Катерини Білокур (особливо це стосується флористичного циклу).

Директор бібліотеки Володимир Собчук відзначив надзвичайну цінність моменту, коли здавалося, б суспільні події викликають апатію й розчарування, все ж є митці, які не піддаються цьому настрою, а творять диво, привносячи у цей наскрізь прагматичний світ промінці світла, радості, надії. Виставку пані Анжели він назвав прикладом руйнації міфу про нібито «вузькість» бібліотекарського профілю.

Проректор з наукової роботи та інновацій, професор Андрій Бояр звернув увагу на символізм події – виставка сонячних картин недарма відбулася в сонячний день. Доробок Анжели Семенюк Андрій Олексійович порівняв з роботами незабутньої Катерини Білокур (особливо це стосується флористичного циклу).

Після цього слово було надане самій Анжелі Петрівні, котра розповіла про свою роботу над картинами (а працює вона у надзвичайно цікавій акриловій техніці, нерідко з застосуванням ліплення – акрил плюс гіпс або шпаклівка, – через що чимало картин створюють ефект об’ємності зображення). Теплим словом згадала художниця відомого краєзнавця Григорія Гуртового, який підтримав її перші образотворчі починання. Себе пані Анжела назвала сонячною людиною: «Іноді здається, що квіти, сонце, природа – це я!» – зізналась художниця.

Своїми враженнями про роботи мисткині поділилися доцент факультету культури і мистецтв Леся Косаковська, відомі художниці Зеня Рубан та Наталія Градиська, комендант VIII корпусу СНУ Ольга Дмитрук. А Наталія Кравчук – колишня учениця Анжели Семенюк (за першою освітою пані Анжела – філолог), оприлюднила ще один талант своєї вчительки, прочитавши її чудовий ліричний вірш.

Анжела Петрівна навіть провела бліц-майстер-клас, показавши, як твориться акрилова картина.

 

 
 
 

Максим КИРИЛЕНКО

Фото Володимира ЛУК’ЯНЧУКА

Telegram Channel