Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Розповіли, коли відбудуться вибори голови Шацького ОТГ

Волинь-нова

Розповіли, коли відбудуться вибори голови Шацького ОТГ

Голова Шацької об′єднаної територіальної громади Сергій Віннічук загинув в результаті автокатастрофи на трасі Ковель-Луцьк

Координаторка кампанії спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Катерина Шарпата розповіла, що згідно закону України «Про місцеве самоврядування», особа, яка виконує обов’язки голови (секретар ради) в 15 денний термін мусить звернутися до Верховної Ради з клопотанням про призначення позачергових виборів. Про це йдеться на сторінці асоціації міст України у «Фейсбуці».

Зважаючи на те, що для проведення виборчої кампанії у разі проведення саме позачергових виборів законодавець передбачає 60 днів, волевиявлення громадян може відбутися аж в травні 2018 року.

Далі, Верховна Рада, згідно закону України «Про місцеві вибори» не пізніше як в 90-денний термін з дня припинення повноважень, повинна призначити позачергові вибори. Зважаючи на те, що для проведення виборчої кампанії у разі проведення саме позачергових виборів законодавець передбачає 60 днів, волевиявлення громадян може відбутися аж в травні 2018 року.

Telegram Channel