Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Луцьких ліцеїстів навчали розпізнавати негідників

Волинь-нова

Луцьких ліцеїстів навчали розпізнавати негідників

У гості до школярів завітали патрульні та рятувальники

Сьогодні патрульні поліцейські разом з представниками ДСНС провели для вихованців луцького ліцею профілактичну бесіду про безпеку.

Сьогодні патрульні поліцейські разом з представниками ДСНС провели для вихованців луцького ліцею профілактичну бесіду про безпеку.

«Зараз ви ще діти, але все одно ми говоримо з вами про права та обов’язки. Чим дорослішою стає людина, тим у неї обов’язків стає більше, однак, чимало людей про це чомусь забувають», – звернувся до присутніх інспектор Патрульної поліції Луцька Сергій Бадалян.

З учасниками поспілкувались про правила дорожнього руху та пригадали, як виглядають і для чого потрібні дорожні знаки.

Сергій Бадалян навів чимало прикладів, з якими доводиться стикатися по службі, зокрема, і щодо автопригод, пов’язаних з дітьми.

«Ви повинні дуже серйозно сприймати те, що стосується вашої безпеки на дорогах. Ні в якому разі не використовуйте навушники і не розмовляйте по мобільному телефону, коли переходите дорогу. Повірте, навіть нам, поліцейським, дуже боляче й неприємно приїжджати на дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмуються діти», – сказав інспектор.

Також дуже важливо проявляти співчуття і елементарну турботу до інших або ж хоч якось реагувати. 

Також дуже важливо проявляти співчуття і елементарну турботу до інших або ж хоч якось реагувати. 

«Як приклад, люди, які лежать на вулиці. Це не обов’язково якийсь п’яниця. Ця людина може мати травми і потребувати допомоги. До таких людей підходити не варто, але повідомити про їх виявлення дорослих – потрібно», – зауважив патрульний.

Окрім того, поспілкувались про те, як можуть виглядати потенційні правопорушники. 

«Той, хто хоче завдати вам шкоди, намагатиметься викликати у вас довіру. Ця людина може мати різний вік і вигляд. Але ніколи на це не ведіться і ставтесь до незнайомців дуже обережно. Це навіть може бути людина, яка, на перший погляд, викликатиме позитивні емоції, але це все одно небезпечно», – каже полісмен.

Говорили і про безпеку в інтернет-просторі. Інспекторка Ірина Чиж наголосила, що краще не зловживати соціальними мережами і в жодному разі не писати туди особисту інформацію чи місце свого перебування в даний момент. 

«Цим ви наражаєте себе на небезпеку, адже особиста інформація може цікавити потенційних зловмисників. Звісно, задля розваг користуватись можна, але краще почитати хорошу книжку чи зайнятись спортом», – переконана полісменка.

У будь-якому разі, при виявленні небезпеки чи правопорушення, необхідно телефонувати на службу 102.

Патрульні наголосили на тому, що діти вже зараз повинні усвідомлювати, яким хочуть бачити своє майбутнє і щодня робити правильний вибір.

Telegram Channel