Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Білоруські та польські щучинці домовились з ковельчанами будувати культурні центри

Волинь-нова

Білоруські та польські щучинці домовились з ковельчанами будувати культурні центри

Офіційна делегація з Ковеля з діловим візитом побувала у місті Щучин (Республіка Польща), де підписала угоду про партнерство трьох міст : Щучина, Ковеля, та Щучина (Білорусь)

Таким чином було вирішено майбутнє спільного міжнародного проекту «Транснаціональні центри діалогу культур», який передбачає будівництво на основі спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів. У Ковелі він з’явиться на базі стадіону «Локомотив». Тут зможуть реалізовувати свої творчі здібності та розвивати фізичні можливості ковельчани різних вікових категорій, йдеться на офіційному сайті міста.

Фінансове забезпечення проекту – 2 мільйони 351 тисяча євро, з яких Ковель отримає 912 тисяч 771 євро.

Цій події передувала низка зустрічей та прийняття важливих рішень. В рамках програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» проект, пройшовши два етапи надзвичайно складного конкурсного відбору, здобув право на реалізацію.

На зустрічі очільники трьох міст обговорили ряд суттєвих для всіх сторін питань. На урочистій сесії, яка була приурочена підписанню угоди, виступив Ковельський міський голова Олег Кіндер, який, зокрема, зазначив: «Є плани, які нас об’єднують, є спільні інтереси, є готовність працювати, аби жителі Ковеля, польського та білоруського Щучина більше зустрічались, спілкувались, співпрацювали у сферах культури та спорту».

Впроваджувати проект розпочнуть у березні наступного року. Його фінансове забезпечення – 2 мільйони 351 тисяча євро, з яких Ковель отримає 912 тисяч 771 євро. Десять відсотків від виділеної для нашого міста суми маємо передбачити у місцевому бюджеті.


       
Telegram Channel