Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

РАДІСНИЙ ВІДГОМІН РІЗДВЯНОГО СВЯТА

Одразу після старого Нового року митці обласної філармонії запросили лучан на різдвяний концерт, що відбувся в обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка...

Одразу після старого Нового року митці обласної філармонії запросили лучан на різдвяний концерт, що відбувся в обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка. До присутніх звернулися колядники і щедрівники фольклорного гурту “Родина” Волинського училища культури і мистецтв. Вони й задали тон гарному різдвяному святу. Разом з “Родиною” на сцену вийшов з вертепом актор обласного театру ляльок Петро Савош. З народними мелодіями, веселим переспівом дзвіночків пройшли вони залом, ще раз вітаючи лучан з різдвяними святами.
На зміну фольклорному колективу на сцену вийшов камерний оркестр обласної філармонії під керівництвом заслуженого діяча мистецтв Товія Рівця. Музиканти подарували твір А.Вівальді “Зима” з його музичного циклу “Пори року”. А заслужена артистка Зоя Комарук чарувала присутніх разом з оркестром світлою, як самі різдвяні празники, “Святою ніччю”. Тепло приймали слухачі свого улюбленця народного артиста України Василя Чепелюка. Це той випадок, коли можна сказати — любов волинян повернула його на сцену після автокатастрофи.
Не раз виходили переможцями дитячих вокальних фестивалів учні заслуженого працівника культури України, художнього керівника філармонії Юрія Максименка. Тож порадували присутніх чаруючі юні голоси Віктора Мостики, Влади Маринчук, Юрія Литвинюка.
Танцювали учасники зразкового ансамблю танцю Луцького Палацу учнівської молоді “Радість”, співали квартет “Акорд” та солістка Уляна Томчук. Слухачі мали приємність зустрітися з джаз-ансамблем філармонії під керівництвом Геннадія Гусенцева.
Завершив різдвяний концерт Волинський академічний народний хор. Підготовлена співаками, музикантами, танцюристами і, звичайно ж, його керівниками — заслуженим діячем мистецтв Олександром Стадником, заслуженими артистами України Валерієм Смирновим, Ростиславом П’ятачуком оригінальна різдвяна композиція обдарувала кожного світлою радістю, повернула в минуле, у дитинство, в якому звучали такі колядки і щедрівки, що лишилися з нами на все життя.
Анастасія ФІЛАТЕНКО.
Telegram Channel