Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У пам’ять про боксера Василя Лотоцького — міжнародний турнір

Волинь-нова

У пам’ять про боксера Василя Лотоцького — міжнародний турнір

У Луцьку на базі спортивного комплексу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні розпочався V міжнародний боксерський турнір пам’яті майстра спорту України з боксу Василя Лотоцького.

Участь у змаганнях візьмуть понад три сотні боксерів з 17-ти областей: Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Волинської областей. Є також гості з-за кордону – боксери із Литви, Польщі та Білорусі.

В урочистому відкритті змагань взяли участь президент Федерації боксу Волинської області Володимир Купчак, представники Луцької міської ради, а також почесні гості - члени комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, які сьогодні перебувають у Луцьку з робочим візитом. У складі делегації — народні депутати України Ірина Констанкевич та Олександр Співаковський, а також перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець. Та найпочеснішими гостями на цьому турнірі завжди будуть рідні загиблого спортсмена Василя Лотоцького — мама та сестра.

У вітальному слові голова Федерації боксу області Володимир Купчак зазначив, що такий турнір, який об’єднує спортсменів з різних куточків країни, повинен стати взірцем дружби та прагнення перемоги. Він наголосив, що за рівнем підготовки та масштабами змагання вже знаходяться на дуже високому рівні, тож побажав і організаторам, і учасникам й надалі тримати цю високу планку. Народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський зазначив, що саме молоде покоління є основою прогресивного майбутнього, адже освіченість, духовність і фізична сила- це дуже потужний інструмент для захисту нашої держави, національне багатство України. А радник луцького міського голови Ігор Поліщук наголосив, що бокс є тим видом спорту, в якому як ніде поєднані фізична сила та стійкість духу, тому міська влада завжди підтримуватиме такі змагання. Сестра Василя Лотоцького Наталія додала, що медалі та кубки із зображенням брата, які поїдуть після змагань у різні куточки України і світу стануть найкращим ушануванням пам’яті про брата-спортсмена.

Боксери змагатимуться у трьох вікових категоріях – чоловіки, молодь, юніори. У складі команд будуть виступати діючі переможці та призери світових та європейських чемпіонатів.
Змагання триватимуть протягом трьох днів. Сьогодні відбулися попередні поєдинки, завтра - півфінальні бої, а фінал - у неділю, 26 листопада.

Довідка: Василь Лотоцький - майстер спорту України, тренер-викладач з боксу. Його життя трагічно обірвалося у вересні 2012 року під час автопригоди. Авто, в якому їхав Василь із двома друзями-спортсменами, злетіло з траси. Вижити не вдалося нікому. Він навчався у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

 

 

 

 
 

 

Telegram Channel