Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Стартапери в Амстердамі вчать ворон піднімати недопалки

«Сoma.in.ua»

Стартапери в Амстердамі вчать ворон піднімати недопалки

Тепер в Амстердамі недопалки будуть збирати навчені ворони

Crowded Cities створив технічне пристосування під назвою Crowbar, що складається з двох частин. Про це пише    «Сoma.in.ua».

Голландський стартап Crowded Cities запропонував несподівану ідею, як позбавити міські вулиці від сигаретних недопалків. Він пропонує доручити цю роботу воронам.

 

 Автори ідеї – промислові дизайнери Рубен ван дер Влеутен і Боб Спікман. Їм вдалося подивитися на проблему з незвичного ракурсу та запропонувати міським воронам збирати сигаретні недопалки в обмін на їжу.Crowded Cities створив технічне пристосування під назвою Crowbar, що складається з двох частин. Нижня частина – це по суті смітник, куди ворони повинні складати сигаретні фільтри, відмінність тільки в сенсорі, який фіксує цей факт.Далі ворона отримує стандартну порцію їжі, як винагороду за свою працю, згідно з прейскурантом.

Автори ідеї – промислові дизайнери Рубен ван дер Влеутен і Боб Спікман. Ідея очищення вулиць від «бичків» прийшла в голову голландцям, коли вони дізналися історію Джошуа Клейна з США, який дресирував ворон і навчив птахів приносити монети.

Ворони володіють високим інтелектом, вміють використовувати підручні засоби і раніше отримані знання.

 

 Ідея очищення вулиць від «бичків» прийшла в голову голландцям, коли вони дізналися історію Джошуа Клейна з США, який дресирував ворон і навчив птахів приносити монети.

Сигаретні залишки є найбільш поширеним сміттям на Землі. Щорічно близько 4,5 трильйона недопалків забруднюють грунт.
У 98% сигаретних фільрів присутній ацетат целюлози, який в нормальних умовах розкладається близько 10 років.

Виникає питання про здоров’я ворон, адже можливий ризик отруєння хімікатами і отримання залежності від нікотину. А соціального пакету і страхування здоров’я на цій роботі не передбачено.

 

Telegram Channel