Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Прокурор нагадала нововолинським школярам: кримінальна відповідальність настає з 14 років

Волинь-нова

Прокурор нагадала нововолинським школярам: кримінальна відповідальність настає з 14 років

Правоохоронці Нововолинська розповіли дев'ятикласникам про відповідальність за вчинення злочинів

Прокурор Нововолинського відділу Володимир-Волинської прокуратури Олена Левчук та інспектор з ювенальної превенції  Нововолинського відділення поліції Катерина Куцик завітали до учнів 9 класу загальноосвітньої школи №4 міста Нововолинська, аби провести з учнями бесіду на тему «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх».

Кримінальна відповідальність за деякі з них – умисне вбивство, зґвалтування, крадіжку, грабіж, розбій, хуліганство, незаконне заволодіння транспортним засобом – настає з 14 років.

Уже не вперше правники розповідають учням про відповідальність за вчинення злочинів, адже кримінальна відповідальність за деякі з них – умисне вбивство, зґвалтування, крадіжку, грабіж, розбій, хуліганство, незаконне заволодіння транспортним засобом – настає з 14 років.

Школярам завжди до вподоби спілкування з правоохоронцями в форматі діалогу. З цікавістю вислухавши лекторів, діти поставили їм масу запитань, на які отримали вичерпні відповіді. В кінці бесіди  школярі переглянули фільм  «Зона особливої уваги» - про те, як відбувають покарання неповнолітні засуджені у колоніях.

І правоохоронці, і педагоги сподіваються, що поширення серед учнів інформації на цю важливу тему вплине на підвищення свідомості юних мешканців шахтарського міста та на зменшення злочинності у дитячому середовищі.

Наталка МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині

 

 

Telegram Channel