Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Міністерство оборони нагородило бійця володимир-волинської 14 бригади

Волинь-нова

Міністерство оборони нагородило бійця володимир-волинської 14 бригади

Наші воїни – мужні захисники України!

Командир роти, старший лейтенант Олексій Томчук із красивим промовистим позивним Хорунжий, нагороджений відзнаками Міністерства оборони України, начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України та церковними нагородами. У військо в 2014 році прийшов із цивільного життя, де, отримавши диплом інженера-механіка, стажувався на автотранспортному підприємстві. Про це йдеться у повідомленні 14 окремої механізованої бригади у «Фейсбуці».

Коли розпочалася війна, Олексій, не роздумуючи, добровольцем пішов у військкомат. А в 14 окрему механізовану бригаду потрапив у грудні 2014, через кілька днів після дня її офіційного створення. За короткий час Олексій, попри свій молодий вік, став у військовій частині одним із найдосвідченіших, рішучих і виважених бойових командирів, якому разом із ввіреним йому особовим складом упродовж 3 років довелося воювати в найгарячіших точках, на найскладніших напрямках у смузі відповідальності бригади в зоні проведення АТО. У 2015 році Хорунжий підписав контракт зі Збройними Силами України.
- Було відчуття, що я потрібен армії, державі, тому залишився служити, - розповідає старший лейтенант Томчук. - За три роки складалося по-різному: були надзвичайно важкі моменти, численні жорстокі бойові зіткнення, з яких ми виходили з честю, розповідає боєць. - За три роки, проведених на фронті, люди дуже змінюються. Суджу по собі. Вже не бачу себе інженером, та й чітких планів щодо того, чим буду займатися у мирному житті, не маю. Передусім, рідні – треба надолужити час, який провів у розлуці з ними.

За словами Олексія Томчука, підтримка близьких там, на фронті, надзвичайно важлива. – Я не знаю людей, які змогли би пройти через те, через що нам довелося, якби не знали, що вони не самі, що на них удома чекають, що вони комусь дуже потрібні. У найважчі моменти кожен із нас тільки на усвідомленні цього тримався… А ще, звісно ж, після війни хочу… відпочити, і маю навчитися жити цивільним життям, влаштувати свою долю в усіх розуміннях. Та найголовніше, напевно, те, що після закінчення війни кожен із нас здобуде уже забуте і таке потрібне відчуття безпеки та свободи дій, - зізнається боєць.
– Бажаю усім своїм побратимам насолодитися ним уже незабаром. Вітаю всіх їх, весь особовий склад нашої героїчної 14 окремої механізованої бригади з її 3-річчям та професійними святами. Бажаю якнайшвидшого закінчення війни, аби вона більше ніколи не кликала на поле бою! А ще терпіння, взаєморозуміння, сили, витримки та міцного здоров’я! 

А ми бажаємо Олексію Томчуку, нашому відважному Хорунжому, особистих і службових гараздів, доленосних щасливих зустрічей і подій у житті! 

Telegram Channel