Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

НАЙЧУТЛИВІШИЙ РОБОТ

Американський робот “Кісмет” розробили вчені Массачусетського технологічного інституту. Ним керує 21 двигун та 15 комп’ютерів...

Американський робот “Кісмет” розробили вчені Массачусетського технологічного інституту. Ним керує 21 двигун та 15 комп’ютерів. Спілкуючись з людиною, він легко розпізнає її емоції й активно реагує на них. Тільки “зір” робота контролюють 9 комп’ютерів.

ГОДИННИК, КОТРИЙ ВИЗНАЧАЄ РИТМИ ЛЮДИНИ
Нова наука, названа хронобіологією, досліджує ритми життя, що задаються природою, рухом Сонця і фазами Місяця. Наші органи, мозок, душа працюють у суворо продиктованих часових ритмах, що відповідають добовим, місячним і річним циклам.
Майстерність людини найкраще проявляється між 15—16 годинами. Добре травлення, тобто найбільша кількість шлункового соку виділяється о 13-ій годині. Найбільша кількість дітей з’являється на світ між 24-ою і 4-ою годинами ранку. Найкращих результатів у спорті можна досягнути між 16—18 годинами. Саме тоді легені дихають найінтенсивніше. А мозок найкраще працює між 10—12 годинами. Це час, коли в людини найефективніше проявляються її творчі задатки.

НА ЛАВІ ПІДСУДНИХ... ПЕС
У Новій Зеландії до страти засуджено собаку, що покусав людину. Суворий вирок виніс окружний суд міста Гамільтона.
Виявилося, що чотирирічний пітбуль за кличкою Пайпер напав на сибірську лайку та її господарку, вибігши на вулицю за котом. Саме так стверджували адвокати. Суддя цю обставину, як виправдання, не визнав й зазначив, що пса треба позбавити життя, бо той “виявив високий ступінь агресивності”.

ПОЦІЛУНКИ З АВТОМОБІЛЕМ
Дехто власний автомобіль цілує частіше, ніж жінку. Саме для таких фанатів-автолюбителів чилійська радіостанція “Рок енд Поп” організувала незвичайний конкурс на найдовший поцілунок... з автомобілем. Iз великим відривом від суперників переміг у змаганні 22-річний Хосе Альяга. До речі, цілувався хлопець не з власним авто, ключі від якого й отримав за перемогу в конкурсі. Він обсипав машину поцілунками протягом 54 годин 22 хвилин. Був настільки захоплений цим процесом, що не зупинявся й на одну секунду, навіть відмовлявся від 7-хвилинних перерв, які за умовами змагання дозволялося робити через кожні три години.
Telegram Channel