Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

КОНФЛІКТ У МОЛОДІЖНОМУ КОНГРЕСІ

Схоже на те, що Молодіжний Націоналістичний Конгрес переживає сьогодні не найкращі часи...

Схоже на те, що Молодіжний Націоналістичний Конгрес переживає сьогодні не найкращі часи. Зрештою, як і багато інших політичних організацій. Однак ситуація, яка склалась у молодіжній організації, наводить на певні роздуми.
10 січня голова Волинської обласної організації Молодіжного Націоналістичного Конгресу Ігор Гузь провів надзвичайну конференцію, на якій заявив про розпуск як обласної організації, так і Всеукраїнської й навіть дав з цього приводу прес-конференцію. Ігоря Гузя підтримали конгресівці Івано-Франківщини та окремі члени Конгресу інших обласних і міських організацій. У заяві, яку вони оприлюднили, дається незадовільна оцінка діяльності Молодіжного Націоналістичного Конгресу. Причому основну увагу закцентовано на невдоволенні керівництвом організації, методами його роботи, на розбіжності поглядів щодо подальшої діяльності Конгресу.
Такий розвиток подій викликав в окремих членів Волинської організації МНК обурення. Адже ніяких причин для таких дій голови вони не бачать. Протягом останнього півріччя Конгрес і справді призупинив свою діяльність, але тільки через те, щоб разом з іншими молодіжними організаціями працювати задля спільної мети – обрати народного Президента. Вони заявили про вірність ідеалам Організації Українських Націоналістів, засудили дії колишнього голови і запевнили, що будуть працювати, керуючись програмними засадами Молодіжного Націоналістичного Конгресу. Заяву підписали двадцять п’ять найбільш активних членів Волинської організації Конгресу.
Щоб спростувати деякі факти, перелічені у заяві Ігоря Гузя, на Волинь приїхали голова Всеукраїнської організації МНК Олег Медуниця та його заступник, голова Тернопільської організації МНК Олег Вітвіцький. На прес-конференції Олег Медуниця запевнив, що ніякого розколу в організації немає, оскільки вихід частини членів відбувся не через ідейні переконання, а швидше за все через амбітні настрої Ігоря Гузя, який скористався своїм впливом і спробував підбурити членів МНК. Молодіжний Націоналістичний Конгрес буде працювати, як і раніше. Олег Медуниця сказав, що не має до Ігоря Гузя ніяких претензій, окрім майнових. Оскільки приміщення, у якому знаходиться обласна організація МНК, є власністю Луцької міської громади і орендується братством Організації Українських Націоналістів, то Олег Медуниця попросив Ігоря Гузя та його соратників передати приміщення конгресівцям, які й надалі провадитимуть свою роботу. Крім того, Конгрес у судовому порядку вимагатиме повернення свого майна.
На прес-конференції йшла мова й про те, що незабаром на теренах Волині буде створена нова молодіжна організація, яку очолить Ігор Гузь, однак Олег Медуниця сказав, що Конгрес навряд чи буде з нею співпрацювати. Найближчим часом члени Волинської організації МНК оберуть нового керівника.
Олена ДУДКЕВИЧ.
Telegram Channel