Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Прогноз погоди від народного синоптика: у грудні на санках не покатаємось

Волинь-нова

Прогноз погоди від народного синоптика: у грудні на санках не покатаємось

Після публікації у «Волині-новій» підприємець Володимир Деркач (на фото) став відомим на всю державу

Столичні журналісти зацікавилися його прогнозами погоди й тепер просять розказати, що готує «небесна канцелярія» для інших регіонів

Нагадаємо, що волинянин передбачає погоду за методикою письменника, колишнього журналіста «Волині» Володимира Лиса. А суть полягає у спостереженні за природою у дні між католицьким і православним Різдвом (з 25 грудня по 7 січня).

Грудень не налякає нас ні великим снігом, ні сильним морозом.

Чоловік вірить, що погода у цей період співвідносна з цілим роком. У 2017–му Володимир Деркач уже пробував змалювати синоптичну картину для всієї України, а для спостережень використовував веб-камери. Щоправда, не опублікував результатів своєї праці. Прогнозом на 2018–й щонайперше обіцяє поділитися з читачами нашої газети. А ось яким він побачив останній місяць 2017-го: 

Грудень не налякає нас ні великим снігом, ні сильним морозом. Перші дні — без опадів і температура вдень зі знаком «плюс». У середині декади трохи похолодає, можливі невеликі опади, але не надовго. Під кінець першої десятиденки будуть досить ясні та погожі дні. Далі прийде похолодання, але ще не справжня зима, лише інколи буде морозець без снігу. Наприкінці декади потепліє. Комфортними, як для кінця грудня, будуть і наступні десять днів: невеликі морози, дуже слабкі опади. Під Новий рік температура знову підвищиться.

Telegram Channel