Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Уряд Грузії вважає – заборона марихуани є утиском демократії!

Волинь-нова

Уряд Грузії вважає – заборона марихуани є утиском демократії!

Конституційний суд країни задовольнив позов партії Гірчі і легалізував куріння марихуани

Як повідомляє Новое Время, посилаючись на портал Грузія онлайн, позов з цього питання проти парламенту країни подав представник партії Гірчі Гіві Шанідзе.

У Кримінальному кодексі країни визнавалося, що повторне вживання марихуани є кримінальним злочином, що не передбачав тюремного покарання. У свою чергу КС визнав, що ця норма порушує статтю 16 Основного Закону, згідно з якою "кожна особа має право вільного розвитку своєї особистості".

Суд аргументував своє рішення тим, що вживання марихуани відноситься до тих занять, які захищають особисту автономію людини 

Суд аргументував своє рішення тим, що вживання марихуани відноситься до тих занять, які захищають особисту автономію людини. «Встановлення кримінального покарання з метою, щоб людина не шкодила власному здоров'ю, являє собою таку форму прояву державного патерналізму, яка несумісна з вільним суспільством», - сказано в рішенні суду.

Суд також зазначив, що відповідачі не змогли надати суду докази, що марихуана створює загрозу злочину або викликає потребу вживати інші наркотичні засоби.

Telegram Channel