Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Українці більше не зможуть купити новенький Lanos

Волинь-нова

Українці більше не зможуть купити новенький Lanos

Найбільший український виробник легкових автомобілів Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) зупинив виробництво автомобілів моделі Lanos і планує сконцентруватися на випуску комерційної техніки

Про це повідомили в прес-службі корпорації «УкрАВТО», передає УНІАН . «Ми призупинили виробництво автомобілів моделі Lanos.

У 2016 році ЗАЗ отримав 602,81 мільйона гривень чистого збитку, що в 2 рази менше, ніж у 2015 році.

Причиною цього рішення стала економічна ситуація в країні та зниження попиту на авто. Також вплинула проблема ввезення дешевих старих авто в обхід розмитнення», - повідомили в прес-службі. Зазначається, що на даний момент компанія зосередиться на випуску комерційної техніки.

Запорізький автомобілебудівний завод планує виробити близько 3,5 тисячі автотранспортних засобів за підсумками 2017 року, що відповідає показнику минулого року. У 2016 році ЗАЗ отримав 602,81 мільйона гривень чистого збитку, що в 2 рази менше, ніж у 2015 році. У зв'язку із загальним падінням економіки України та скороченням продажів автомобілів ЗАЗ в грудні 2014 року по квітень 2015 року повністю зупиняв виробництво.

Telegram Channel