Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Познань – перше польське місто, офіційний сайт якого «заговорить» українською

Волинь-нова

Познань – перше польське місто, офіційний сайт якого «заговорить» українською

До міста прибуває дуже багато українців. Це найчисельніша національна меншина Познані

У Познані вперше в Польщі запустили розділ на офіційному сайті міста українською мовою. Там є інформація про місто, роботу та навчання у столиці Великопольщі.

До міста прибуває дуже багато українців. Це найчисельніша національна меншина Познані, повідомляє Gazeta.ua.

Tаке рішення є відповіддю міста на зростання кількості мешканців українського походження. Українці становлять приблизно 90 відсотків усіх іноземців, які приїжджають у Познань.

«Tаке рішення є відповіддю міста на зростання кількості мешканців українського походження. Українці становлять приблизно 90 відсотків усіх іноземців, які приїжджають у Познань. Завдяки новим авіасполученням з Києвом та Львовом зростає також туристичний рух з України», — говорить Марта Мазурек, уповноважена до справ протидії дискримінації, пише «Наш вибір».

На сторінці подані адреси головних урядових установ та інституцій. Є поради щодо отримання необхідних документів, життя та міського транспорту, як знайти роботу. Можна почитати як розпочати навчання в одному з університетів чи вищих шкіл.

Сторінка доступна за посиланням poznan.pl/mim/main/ua.

Крім сторінки польською мовою, сервіс доступний також англійською, німецькою, іспанською, португальською, італійською та хорватською.

Уряд міста хоче запустити українською мовою сторінку Уряду міського транспорту та обслуговування білетоматів.

Telegram Channel