Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Погода: «Введення прийшло – зиму привело» (Карти гідрометеоцентру і пісня)

Прогноз погоди на 4 грудня.

Карта – Український гідрометеоцентр.

Волинь-нова

Погода: «Введення прийшло – зиму привело» (Карти гідрометеоцентру і пісня)

За прогнозом чергового інженера-синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Світлани Дриганюк сьогодні, 4 грудня, буде хмарна погода, часом невеликий мокрий сніг

Місцями налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 метрів за секунду, удень місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура повітря по області: вночі – від 0 до 5 градусів морозу, вдень – від 3 морозу до 2 градусів тепла.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 4 грудня було у 1947-му році – плюс 11,6 градуса, найхолодніше – 1957-го – мінус 16,5 градуса.

Якою буде погода сьогодні на Волині.
Якою буде погода сьогодні на Волині.

 Найтепліше 4 грудня було у 1947-му році – плюс 11,6 градуса, найхолодніше – 1957-го – мінус 16,5 градуса.

Народний прогноз погоди:

4 грудня відзначається свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. У минулі часи цей день називали «воротами зими» і говорили: «Введення прийшло – зиму привело».

Погода цього дня може бути дуже мінливою: і морозною, і теплою. Наші пращури підмітили, якщо на Введення похолодає, то зима буде суровою.

Якщо сніг випаде до Введення, то він може розтанути, якщо після – то лежатиме аж до весни.

Прогноз погоди на завтра:

5 грудня буде хмарна погода з проясненнями, часом невеликий мокрий сніг. Місцями налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 – 12 метрів за секунду, удень місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура повітря по області: вночі – від 0 до 5 градусів морозу, вдень – від 3 морозу до 2 градусів тепла.

 

Telegram Channel