Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Малюнок юної нововолинської художниці поїде у Ватикан і США

Волинь-нова

Малюнок юної нововолинської художниці поїде у Ватикан і США

Робота Ілони Савчук увійшла до «Книги добра»

Довгоочікуване видання представили у столичному Мистецькому арсеналі. На урочисте дійство запросили і волинянку Ілону Савчук з Нововолинська, малюнок якої увійшов до книги.

Всього до створення «Книги добра» долучилися близько трьохсот тисяч дітей. Протягом першого етапу вони надсилали історії про добро до редакційної колегії проекту, який очолила письменниця Марія Матіос. З них відібрали сотню найкращих. Наступним завданням було створити ілюстрації до цих творів. На цьому етапі пощастило Ілоні Савчук із Нововолинська, адже її малюнок увійшов до майбутнього видання.

Дівчинка кілька років відвідує художню школу, неодноразово брала участь у виставках творчих робіт, тому висока оцінка її старань є закономірною. Та окрім визнання, участь у проекті подарувала і нові знайомства та можливість подорожувати. Як розповіла координатор проекту на Волині Надія Дударь, завдяки підтримці спонсорів дітям-учасникам проекту вже вдалося відпочити в Угорщині.  Також на них очікують поїздки в інші європейські країни, де вони візьмуть участь у таких самих презентаціях книги. Фінансову підтримку талановитої волинянки забезпечив генеральний директор ПрАТ «Волиньобленерго» Володимир Купчак. Він зазначив, що підтримка соціально спрямованих проектів є одним із пріоритетів діяльності кожного бізнесу і закликав партнерів долучатися то такого виду меценатства.

Всього до створення «Книги добра» долучилися близько трьохсот тисяч дітей. Протягом першого етапу вони надсилали історії про добро до редакційної колегії проекту, який очолила письменниця Марія Матіос. З них відібрали сотню найкращих.

Унікальну книгу планують видати тиражем 10 000 примірників. Їх передадуть у 50 країн світу. Насамперед вони поїдуть у Національну бібліотеку Ватикану (Італія), бібліотеку Конгресу США, Королівську бібліотеку Великої Британії та Олександріївську бібліотеку (Єгипет). Перший екземпляр, надрукований на унікальному черпаному папері (виготовленому вручну із привезених з України клаптиків тканин з одягу авторів творчих робіт та з рослинних зерен), під час презентації урочисто передали до Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського. Ще 25 аналогічних екземплярів подарують бібліотекам усіх обласних центрів України та шкільним книгозбірням.

На презентацію завітали Президент України Петро Порошенко, міністр закордонних справ Павло Клімкін, Почесний консул Угорщини в Івано-Франківську та Івано-Франківській області Василь Вишиванюк, керівник Центру української культури в Естонії Анатолій Лютюк, надзвичайний і повноважний посол Угорщини в України Ерно Кешкень. Вони подякували усім дітям за допомогу в створенні «Книги добра» та побажали, аби їхні серця ніколи не зміліли на найкращі людські чесноти. А лейтмотивом зустрічі стала цитата Блаженнійшого Любомира Гузара, з благословіння якого і стартував проект: «Ви дуже сильні, якщо бажаєте добра, якщо стараєтеся, якщо гуртуєтеся, якщо намагаєтеся спільно творити добро, жити чесно, жити творчо».

 
 
 
Telegram Channel